Zalm-courgettespiesjes met pastasalade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Pastasalade

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel af met een beetje koud water.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Giet de cannellinibonen af en spoel ze schoon. Halveer de citroen.
  • Meng in een grote kom de pasta, ui, zongedroogde tomaten, cannellinibonen, het sap van de citroen, Parmezaanse kaas, rucola en een scheut olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 Zalm-courgettespiesjes

  • Verwarm een grillpan.
  • Schaaf de courgette in de lengte met een kaasschaaf in plakken. Bestrijk de plakken courgette met olie en gril om en om in circa 3 minuten gaar.
  • Rol de plakken gegrilde courgette op.
  • Snijd de gerookte zalm in dikke repen en vouw de repen dubbel.
  • Rijg om en om de gerookte zalm en de rolletjes gegrilde courgette aan de satéprikkers. Ongeveer 2 plakjes zalm en 2 rolletjes courgette per satéprikker.  Herhaal tot de ingrediënten op zijn.

Serveren
Verdeel de frisse pastasalade over borden. Serveer drie zalm-courgettespiesjes op de frisse pastasalade.

 

Ingredienten

4
Personen

Pastasalade

  • 200 g penne rigate
  • 1 rode ui
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 200 g cannellinibonen
  • 1 citroen
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 65 g rucola
  • olijfolie extra vergine

Zalm-courgettespiesjes

  • 2 courgettes
  • olijfolie om in te bakken
  • 200 g gerookte zalmfilet

Extra nodig:

  • grillpan
  • kaasschaaf
  • 12 satéprikkers
Geef je waardering
0