De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Iberico ribs met zoetzure saus

Iberico ribs zijn zo'n beetje de allerbeste spareribs die je kan krijgen. Het is niet voor niets immens populair onder de kenners van kwaliteitsvlees. 

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Eveline's Asian Favourites: Iberico Ribs

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Iberico rib fingers zijn spareribs van de allerbeste kwaliteit die je kan krijgen. In sommige gevallen wordt het zelfs de Wagyu van de ribbetjes genoemd. Daarom maak ik maar al te graag een heerlijk recept van deze Iberico spareribs. Mét met mijn speciale marinade."

Bereidingswijze

Iberico ribs

  1. Snijd de iberico ribs bij de ribben in stukken. Klop 1 ei in een diep bord los en meng de ribs erdoor. Breng het op smaak met zout. Voeg het aardappelzetmeel toe en meng ook goed door. Laat rusten tot gebruik.  

  2. Schil de ananas en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes met de zaadlijsten en snijd in stukken van ca. 2 cm.  

  3. Verhit de frituurolie in een pan of frituurpan tot 180 °C. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder olie.

  4. Frituur de Iberico rib fingers één voor één in de olie in 7 min goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.  

  5. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de ui, paprika en ananas toe en bak voor 3 minuten. Voeg de ketchup, stemgember, rijstazijn, sojasaus, sesamolie toe en verwarm 1 minuut. mee. Voeg de ribs toe en schep door de saus.  

  6. Schep de Iberico ribs met de groenten in een diep bord. Besprenkel met limoensap. Garneer met de pijnboompitten.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.