Stappenplan
-
Snijd de iberico ribs bij de ribben in stukken. Klop 1 ei in een diep bord los en meng de ribs erdoor. Breng het op smaak met zout. Voeg het aardappelzetmeel toe en meng ook goed door. Laat rusten tot gebruik.
-
Schil de ananas en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes met de zaadlijsten en snijd in stukken van ca. 2 cm.
-
Verhit de frituurolie in een pan of frituurpan tot 180 °C. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder olie.
-
Frituur de Iberico rib fingers één voor één in de olie in 7 min goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de ui, paprika en ananas toe en bak voor 3 minuten. Voeg de ketchup, stemgember, rijstazijn, sojasaus, sesamolie toe en verwarm 1 minuut. mee. Voeg de ribs toe en schep door de saus.
-
Schep de Iberico ribs met de groenten in een diep bord. Besprenkel met limoensap. Garneer met de pijnboompitten.
Meld je aan en praat mee