Kaassaus
- Smelt de roomboter in een pannetje en voeg vervolgens de bloem toe.
- Bak dit al roerend op een laag vuurtje totdat de bloem in 3 à 4 minuten gaar is.
- Voeg de melk in gedeeltes toe terwijl je roert met een garde. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de helft van de kaas toe en laat smelten in de saus.
- Breng op smaak met peper en zout.
Witlofschotel
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Snipper de ui en snijd de witlof fijn.
- Verhit in een pan een scheutje olijfolie en bak de gesnipperde ui en spekjes totdat deze zacht en goudbruin zijn. Rul in dezelfde pan het gehakt.
- Voeg de fijngesneden witlof toe. Breng op smaak met zout en peper en bak tot het vocht is verdampt.
- Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Bedek de aardappelschijfjes met het mengsel van witlof en gehakt.
- Giet de helft van de kaassaus over het gehaktmengsel. Bedek dit met de overgebleven aardappelschijfjes en giet de rest van de saus erover. Bestrooi de schaal tenslotte met de overgebleven geraspte kaas.
- Bak de witlofschotel in 40 minuten gaar in de oven.
1 reactie