Wildragout

35
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
165 minuten totale tijd

Wel de pruimen voor de ragout circa 2 uur in warm water.

Bladerdeegbakje
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Splits het ei en klop het ei los met een scheutje water. Leg een plak bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd vervolgens uit de overige plakken bladerdeeg vierkanten van 17 bij 17 centimeter, zodat je randen van 3 centimeter overhoudt. Deze randen gebruik je om het bakje te maken. Stapel de buitenranden op elkaar op het hele vel bladerdeeg. Strijk tussen elke laag eigeel. Prik de bodem in met een vork om souffleren tegen te gaan. Bestrijk het geheel met eigeel en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak het bladerdeeg in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. NB: dit recept is gebaseerd op 4 personen. Maak je dit recept voor minder personen, maak dan het bladerdeeg bakje kleiner. Behoud wel altijd 4 lagen bladerdeeg op elkaar voor het bakje.

Ragout
Maak voor de ragout eerst een roux door de boter te laten smelten in een ruime pan. Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook. Voeg de ui, knoflook en bloem toe aan de boter en laat in circa 2 minuten garen. Voeg al roerende de wildbouillon en de laurier toe en laat dit circa 5 minuten koken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de wildpoulet in circa 5 minuten bruin. Voeg deze toe aan de ragout.

Snijd het wit van de prei in halve ringen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in gelijke stukken. Verhit in de koekenpan van het vlees een scheutje olie en bak de prei en paddenstoelen in circa 4 minuten gaar. Voeg ze toe aan de ragout. Voeg de cranberry’s toe en roer goed door.

Schil en snijd de bospenen schuin in dunne plakjes. Voeg ze samen met de room en pruimen als laatste toe en kook de ragout nog circa 5 minuten. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pluk de selderij en hak deze fijn.

Serveren
Schep de ragout in de bakjes en bestrooi met de selderij. Aan tafel kan iedereen zelf een deel afsnijden.Thema: herfst

Ingredienten

4
Personen

Bladerdeegbakje

  • 3 plakken bladerdeeg van 20 bij 20 cm
  • 1 ei
  • 2 el sesamzaad

Ragout

  • 100 g gedroogde pruimen
  • 50 g boter
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g bloem
  • 350 ml wildbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 g wildpoulet
  • 1 prei
  • 250 g paddenstoelenmix
  • olijfolie
  • 100 g cranberry's
  • 0.5 bosje bospeen
  • 350 ml room
  • 0.5 bosje bladselderij
Geef je waardering
35