De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

verjaardagskadotaart

De perfecte verjaardagstaart!

75 min kooktijd
Verjaardagskadotaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Biscuit
Verwarm de oven op 180 ºC. Smelt de boter. Klop met de mixer de eiwitten en de helft van de suiker tot pieken. Klop met een garde de eidooiers met de rest van de suiker au bain-marie schuimig. Meng de eidooiers door het eiwit en spatel de bloem en boter erdoor. Vet de bakvorm in en leg er bakpapier in. Schenk het beslag in de bakvorm en bak het biscuit in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de het biscuit afkoelen en snijd in 4 vierkanten van 10x10 centimeter.

Vulling Week de gelatine in koud water. Verwarm het rood fruit tot er een beetje vocht uitkomt. Knijp de gelatine uit, los op bij het rood fruit en laat afkoelen.

Schep een beetje rood fruit op het biscuit. Klop de room met de suiker op en schep over het rood fruit. Houd een beetje geslagen room achter om de taart aan de buitenkant te bestrijken. Bouw de taart in laagjes op tot alle plakken biscuit op zijn. Bestrijk de boven- en zijkanten met de slagroom.

Versiering
Smelt de chocolade au bain-marie en schep in een cornetje. Meng het bietenpoeder met een scheutje water en kneed door een derde van de marsepein tot de marsepein egaal rood gekleurd is. Rol de rest van de marsepein uit tot een dunne plak. Bekleed de taart met de witte marsepein, snijd de te lange randen af en vouw de rest onder de taart. Rol de rest van de marsepein opnieuw dun uit en snijd er een reislabel uit, waar later de naam opgespoten wordt. Rol de gekleurde marsepein uit tot een lange dunne plak. Snijd strakke banen van 2 centimeter dik en leg 2 banen kruislings over de witte marsepein. Vouw de randjes onder de taart. Kneed de rest van de gekleurde marsepein bij elkaar en rol opnieuw uit tot een lange baan. Maak hiervan een strik. Leg het reislabel op de taart en schrijf er met de chocolade een naam op. Spuit met de chocolade een koortje van het label. Verwarm de abrikozenjam en bestrijk de taart ermee tot deze mooi glanzend is.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker