Loempiavel
-
Meng in een kom de bloem met de maïzena, één ei en het zout. Voeg al roerende met een garde, beetje bij beetje het water toe om klontjes te voorkomen.
-
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Schep een lepel beslag in de pan en verdeel het gelijk over de bodem. Zorg dat de hele bodem is bedekt met een dunne laag beslag.
-
Bak het beslag op laag vuur totdat de onderkant gaar maar nog steeds licht is en keer voorzichtig om. Bak de andere kant voor nog 1 minuut. Herhaal het bakken stap totdat het beslag op is.
Loempiavulling
-
Kluts de eieren los. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak een grote omelet. Haal uit de pan, rol op en snijd in reepjes.
-
Snijd de tempeh eerst in dunne plakken en vervolgens in reepjes. Verhit olie in een frituur en bak de tempeh goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
-
Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember en hak de rode peper fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. De witte kool en wortel in flinterdunne repen en kneus het limoenblad. Verwijder de uiteindes van de haricots vert.
-
Verhit een scheutje olie in een wokpan en fruit de knoflook, gember, peper en limoen. Voeg de haricots vert en de wortel toe en roerbak een paar minuten.
-
Voeg de witte kool, bosui en taugé toe en wok 4-6 minuten. Voeg de oestersaus, sojasaus, witte peper toe en een snufje zout. Meng als laatst de gefrituurde tempeh erdoor. Haal voor het vullen het limoenblad uit de pan.
Zoete saus
-
Verwijder de zaadlijsten en hak de rode pepers fijn. Pel de knoflook en de sjalot en pers uit. Schil de gember en snijd in hele kleine stukjes.
-
Verwarm het water in een steelpan en voeg de rode peper, knoflook, sjalot en gember toe. Warm kort door en voeg de azijn en het suiker toe.
-
Meng in een kommetje de maizena met een klein scheutje water tot een papje. Voeg toe aan de pan en meng door totdat de saus is gebonden.
Loempia maken
-
Klop het laatste ei los in een kommetje. Leg een loempiavel op een snijplank. Verdeel de vulling over het midden maar laat de randen vrij. Bestrijk met ei. Vouw de zijkanten naar binnen en rol dan de loempia strak op.
-
Verhit de olie in een frituur tot 170-180 °C. Frituur de loempia’s per 2 in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de zoete saus.
2 reacties