Ingredienten

1
Personen

  • 500 g spliterwten
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 1 knolselderij
  • 2 aardappels
  • 1 winterpeen
  • 150 g rooktofu en / of vegetarische rookworst
  • 1 bosje selderij
  • zout
  • peper

Extra nodig

  • zeef
  • schuimspaan

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 30 minuten

Spoel de spliterwten goed af en breng ze in 2 liter water aan de kook. Schuim evt. af.

Pel en snijd de uien fijn. Snijd de prei in ringen. Schil de knolselderij en aardappels en snijd ze in blokjes. Schil de wortel en snijd in reepjes.

Voeg na een half uur de groenten toe aan de pan met erwten. Kook een uur of tot de erwten stuk zijn gekookt. Snijd de rooktofu en vegetarische rookworst in stukjes en kook 10 minuten mee in de soep. Snijd de selderij fijn en roer vlak voor serveren door de soep.

Breng de soep royaal op smaak met zout en peper.

Benieuwd naar meer vegetarische recepten? Bekijk ze hier! 

Geef je waardering

433
Vegetarische erwtensoep