De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Vegetarische erwtensoep

Zin in een kom vegetarische erwtensoep? Het blijft een heerlijke klassieker! Probeer dit vega erwtensoep recept van chef-kok Estée Strooker. Perfect voor koude dagen en bomvol smaak.

15 min. voorbereidingstijd
90 min. wachttijd
Direct naar recept
vegetarische erwtensoep

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Soms wil ik wat minder vlees eten. Deze vega erwtensoep is dan een uitkomst. En met de vegan rookworst heeft niemand door dat je soep stiekem vega is."

Bereidingswijze

Vegetarische erwtensoep

  1. Spoel de spliterwten goed af en breng ze in 2 liter water aan de kook. Schuim evt. af.

  2. Pel en snijd de uien fijn. Snijd de prei in ringen. Schil de knolselderij en aardappels en snijd ze in blokjes. Schil de wortel en snijd in reepjes.

  3. Voeg na een half uur de groenten toe aan de pan met erwten. Kook een uur of tot de erwten stuk zijn gekookt. Snijd de rooktofu en vegetarische rookworst in stukjes en kook 10 minuten mee in de soep. Snijd de selderij fijn en roer vlak voor serveren door de soep.

  4. Breng de soep royaal op smaak met zout en peper.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.