Brood
- Verwarm de oven voor op 190 ºC.
- Snijd het brood in grove blokjes. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat het brood met de tomatentapenade en een scheutje olijfolie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Hussel goed door.
- Bak het brood in circa 9 minuten goudbruin en krokant. Laat het brood afkoelen.
Tomaten-broodsalade
- Pel en snipper de ui.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Snijd de pomodoritomaten in blokjes.
- Rasp de Parmezaanse kaas grof.
- Scheur de basilicum grof.
- Meng in een grote kom het brood, ui, cherrytomaatjes, pomodoritomaten, Parmezaanse kaas, basilicum, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper.
- Wacht 10 minuten met opdienen.
Macadamia’s
- Verwarm een koekenpannetje en rooster de macadamianoten in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de honing toe en warm circa 2 minuten door. Breng op smaak met een beetje zout.
- Laat circa 5 minuten afkoelen.
Serveren
- Verdeel de tomaten-broodsalade over borden. Strooi de macadamia’s eroverheen.
0 reacties