Mangochutney
Stap 1:
Pel en snijd de rode ui in halveringen. Pel en rasp de teen knoflook. Schil en snijd het vruchtvlees van de mango van de pit. Snijd de mango in kleine stukjes.
Stap 2:
Smelt de boter in een kleine steelpan. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de mangoblokjes, kruidnagelpoeder, rode chilivlokken, sap van een limoen en suiker toe. Laat de mangoblokjes op matig vuur garen. Roer regelmatig. Maak een papje met het aardappelzetmeel en een scheutje water en bind de chutney zodra de mango gaar is. Laat de mangochutney daarna afkoelen.
Zoetzure komkommer
Breng de wittewijnazijn met de suiker aan de kook. Snijd ondertussen de komkommer in lange repen. Snijd de rode peper in ringetjes. Voeg kurkuma en mosterdzaad toe aan het zoetzuur in de pan. Voeg de rode peper en komkommerreepjes toe aan de pan. Voeg een scheutje water toe aan de pan zodat de komkommers en pepers net onder staan. Breng het geheel aan de kook. Schep daarna de inhoud van de pan over in een weckpot. Sluit de pot af en bewaar deze in de koelkast.
Broodje pom
Stap 1:
Bak de Surinaamse witte puntjes in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Stap 2:
Haal de Pom uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Snijd de Pom in kleine stukken. Verwarm de Pom (koud eten kan ook) 5 minuten in de oven op 180 °C.
Stap 3:
Snijd 2 bosuien in fijne ringen. Snijd het Surinaamse puntje open langs de bovenkant. Beleg het broodje rijkelijk met de Pom en pittige mangochutney. Leg er naar wens wat reepjes komkommer op en bestrooi met de bosui.
0 reacties