Deze schotel is perfect voor iedereen die liever niet kiest tussen de heerlijke smaken van de Italiaanse en Spaanse keuken. Een smakelijke combinatie van chorizo en pasta zet je in een handomdraai op tafel. 

Ingredienten

4
Personen

  • 500 g penne
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 pot gegrilde rode paprika' s
  • 6 el ricotta
  • 1/4 bos basilicum
  • 250 g chorizo
  • 3 takjes salie
  • 1 bol mozzarella
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Extra nodig

  • vergiet
  • hoge pan
  • hapjespan
  • ovenschaal
  • staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Kook de penne in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaten in stukken.

Giet de paprika's af en doe in een kom samen met de tomaten, ricotta, de basilicum en wat peper en zout. Maal met de staafmixer tot een gladde saus.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Giet een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de uien met de knoflook tot ze glazig zijn en voeg de chorizo toe. Scheur de salieblaadjes los van de steeltjes en bak mee met de chorizo. Voeg de paprikasaus toe aan de chorizo en meng goed door elkaar. Schep nu de pasta door de saus en schep het over in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en bestrooi met de geraspte parmezaanse kaas.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag

 

Geef je waardering

313
Pasta_bake_L.jpg
Pasta_bake_P.jpg