De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pastaschotel met chorizo

Een snelle pastschotel op tafel zetten? Dit gerecht is precies wat je zoekt. Een feestje om op tafel te zetten.

20 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Pasta_bake_L.jpg

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

Deze schotel is perfect voor iedereen die liever niet kiest tussen de heerlijke smaken van de Italiaanse en Spaanse keuken. Een smakelijke combinatie van chorizo en pasta zet je in een handomdraai op tafel. 

Bereidingswijze

Pastaschotel met chorizio

  1. Kook de penne in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

  2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaten in stukken.

  3. Giet de paprika's af en doe in een kom samen met de tomaten, ricotta, de basilicum en wat peper en zout. Maal met de staafmixer tot een gladde saus.

  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  5. Giet een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de uien met de knoflook tot ze glazig zijn en voeg de chorizo toe. Scheur de salieblaadjes los van de steeltjes en bak mee met de chorizo.

  6. Voeg de paprikasaus toe aan de chorizo en meng goed door elkaar. Schep nu de pasta door de saus en schep het over in een ovenschaal.

  7. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

dit is echt heerlijk! nu al een favoriet van ons allemaal!
Debora Nieland
19-03-2024

Ook lekker