Stappenplan
-
Bekleed het cakeblik met bakpapier maar laat het iets over de rand hangen. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
-
Haal de beschadigde bladeren van de rode kool. Haal, eventueel met een mes, 4-6 grote bladeren van de rode kool. Verwijder de nerf uit de losgemaakte rodekool-bladeren.
-
Blancheer de rodekool-bladeren 3-4 minuten in het kokende water. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Snijd de gekookte bieten met een mandoline of scherp mes in dunne plakjes van ca. 0.5 cm.
-
Snijd de dille fijn en knoflook fijn. Plet de venkelzaden. Doe de geitenkaas en roomkaas in de kom en meng los. Meng de sinaasappelrasp, dille, venkelzaad en knoflook erdoor en breng op smaak met zout en peper.
-
Bekleed de bodem en de zijkanten van het cakeblik met de rodekoolbladeren en laat ze overlappen. Verdeel de helft van de bieten over de bodem. Verdeel dan de helft van de geitenkaas over de bieten. Verdeel daarna de rest van de bieten en geitenkaas.
-
Vouw de overlappende rodekoolbladeren over de geitenkaas. Vouw het bakpapier over de rode kool en zet een gewicht op de terrine. Laat minimaal 6 uur maar het liefst een nacht opstijven in de koelkast.
-
Leg de terrine op de kop op een bord. Draai het bord in een snelle beweging om en verwijder voorzichtig de vorm en het bakpapier. Snijd voor het serveren de terrine in plakken.
0 reacties