De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

terrine van rode kool en geitenkaas

Deze kleurrijke terrine van rode kool en geitenkaas is het perfecte voorgerecht voor de feestdagen.

355 min (voor)bereidingstijd
Snel met Mil kerst Terinne van rode kool

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Dit verrassende voorgerecht maak je makkelijk en snel met mijn kerstrecept.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Bekleed het cakeblik met bakpapier maar laat het iets over de rand hangen. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.  

  2. Haal de beschadigde bladeren van de rode kool. Haal, eventueel met een mes, 4-6 grote bladeren van de rode kool. Verwijder de nerf uit de losgemaakte rodekool-bladeren. 

    Gebruik de rest van de rode kool als bijgerecht bij deze makkelijke kip uit de oven

  3. Blancheer de rodekool-bladeren 3-4 minuten in het kokende water. Laat uitlekken op keukenpapier. 

  4. Snijd de gekookte bieten met een mandoline of scherp mes in dunne plakjes van ca. 0.5 cm.  

  5. Snijd de dille fijn en knoflook fijn. Plet de venkelzaden. Doe de geitenkaas en roomkaas in de kom en meng los. Meng de sinaasappelrasp, dille, venkelzaad en knoflook erdoor en breng op smaak met zout en peper. 

  6. Bekleed de bodem en de zijkanten van het cakeblik met de rodekoolbladeren en laat ze overlappen. Verdeel de helft van de bieten over de bodem. Verdeel dan de helft van de geitenkaas over de bieten. Verdeel daarna de rest van de bieten en geitenkaas.

  7. Vouw de overlappende rodekoolbladeren over de geitenkaas. Vouw het bakpapier over de rode kool en zet een gewicht op de terrine. Laat minimaal 6 uur maar het liefst een nacht opstijven in de koelkast. 

  8. Leg de terrine op de kop op een bord. Draai het bord in een snelle beweging om en verwijder voorzichtig de vorm en het bakpapier. Snijd voor het serveren de terrine in plakken. 

    ONTDEK HIER ALLE ANDERE MAKKELIJKE KERSTRECEPTEN 

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker