Bereiding
Kook de kipfilet in een steelpannetje in 250 ml melk in een uur gaar. Laat afkoelen en pluk de afgekoelde kip daarna in fijne draadjes.
Spoel de geplukte kip twee keer met koud water. Knijp goed uit en laat heel goed uitlekken in een zeef.
Maal de Bastognekoeken heel fijn met de keukenmachine of met de vijzel. Verdeel het kruim over een met bakpapier beklede schaal. Hak de pistachenoten grof.
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap met een mesje het merg eruit. Doe de overige 600 ml met de suiker, het vanillemerg en de vanillestok in een pan en breng aan de kook. Zeef de bloem. Voeg als de melk bijna kookt (bij 80 °C) de bloem toe en breng de melk al roerend aan de kook. Voeg de roomboter toe aan de kokende massa en blijf 5 minuten goed roeren met een garde.
Verwijder het vanillestokje en roer de geplukte kipfilet erdoor. Schenk het mengsel op de fijngemalen koek. Strooi de gehakte pistachenoten erover en dek af met een stuk slagersfolie. Zet de Tavek Gögsü minstens 2 uur in de koelkast.
Serveren
Snijd de pudding in vier lange repen en rol de repen op. Serveer de puddingrolletjes op de borden en geef er een bol ijs bij.
Meld je aan en praat mee