De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tante ineke’s steak

30 min kooktijd
Tante Ineke’s Steak

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Bereiden
Pel en snijd de uien in ringen. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak de ossenhaas in circa 4 minuten om en om goudbruin. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat rusten tot de rest van het gerecht klaar is. Fruit de uien in het bakvet van het vlees en bak de paprika en de champignons circa 4 minuten mee. Voeg de pindakaas, sambal, ketjap, gembersiroop en een scheutje water toe en laat circa 4 minuten koken.

Salade
Pluk de frissee en snijd de komkommer in reepjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de cherrytomaatjes tot ze knappen. Voeg de sesamzaadjes toe en breng op smaak met zout en peper. Roer de tomaatjes door de sla en komkommer en breng op smaak met sesamolie. Verwarm de grill voor. Snijd het brood in plakken, besmeer met boter en gril het brood krokant en goudbruin.

Snijd het vlees in dunne plakjes, verdeel het vlees over borden en serveer de saus erover. Pluk en hak de lavas fijn en strooi de lavas over het vlees. Serveer de salade en het brood apart.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker