De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tante Ineke’s Steak

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tante Ineke’s Steak

Bereidingswijze

Bereiden
Pel en snijd de uien in ringen. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak de ossenhaas in circa 4 minuten om en om goudbruin. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat rusten tot de rest van het gerecht klaar is. Fruit de uien in het bakvet van het vlees en bak de paprika en de champignons circa 4 minuten mee. Voeg de pindakaas, sambal, ketjap, gembersiroop en een scheutje water toe en laat circa 4 minuten koken.

Salade
Pluk de frissee en snijd de komkommer in reepjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de cherrytomaatjes tot ze knappen. Voeg de sesamzaadjes toe en breng op smaak met zout en peper. Roer de tomaatjes door de sla en komkommer en breng op smaak met sesamolie. Verwarm de grill voor. Snijd het brood in plakken, besmeer met boter en gril het brood krokant en goudbruin.

Snijd het vlees in dunne plakjes, verdeel het vlees over borden en serveer de saus erover. Pluk en hak de lavas fijn en strooi de lavas over het vlees. Serveer de salade en het brood apart.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.