Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
Aardappels koken:
Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
Pel de knoflook, druk licht plat en voeg toe aan de aardappelen.
Afgieten, de teen knoflook eruit halen, droog stomen en pureren.
De andijviestamppot:
Verwijder de onderkant van de andijvie, snijd in dunne reepjes.
Was de andijvie en laat goed uitlekken.
Roer de andijvie door de gepureerde aardappels.
Verwarm de melk en voeg toe aan de stamppot (eventueel een klontje boter toevoegen voor de smaak)
Spatel als laatste de forel erdoor.
Breng de stamppot op smaak met peper.
De kabeljauw:
Leg per stukje kabeljauw twee plakken serranoham uit, om zo de kabeljauw in op te kunnen rollen.
Snijd iedere tomaat in twee grote plakken en verwijder de zaadlijst.
Leg de plakken tomaat op de kabeljauw.
Strooi een beetje zout over het plakje tomaat.
Leg er een blaadje basilicum op.
Rol de serranoham om alle ingrediënten heen.
Smelt wat olie in een pan en bak de kabeljauw in circa 8 minuten gaar.
Schep uit de pan en houdt de kabeljauw even warm.
Roer de crème fraiche, mosterd en een beetje water door het bakvocht.
0 reacties