De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stamppot andijvie met gerookte forel en kabeljauw

Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Pel de knoflook, druk licht plat en voeg toe aan de aardappelen. Afgieten, de teen knoflook eruit halen, droog stomen en pureren. Verwijder de onderkant van de andijvie, snijd in dunne reepjes. Was de andijvie en laat goed uitlekken.

30 min kooktijd
Stamppot andijvie met gerookte forel en kabeljauw

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.

Aardappels koken:

Schil de aardappels en snijd ze in vieren.

Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.

Pel de knoflook, druk licht plat en voeg toe aan de aardappelen.

Afgieten, de teen knoflook eruit halen, droog stomen en pureren.

De andijviestamppot:

Verwijder de onderkant van de andijvie, snijd in dunne reepjes.

Was de andijvie en laat goed uitlekken.

Roer de andijvie door de gepureerde aardappels.

Verwarm de melk en voeg toe aan de stamppot (eventueel een klontje boter toevoegen voor de smaak)

Spatel als laatste de forel erdoor.

Breng de stamppot op smaak met peper.

De kabeljauw:

Leg per stukje kabeljauw twee plakken serranoham uit, om zo de kabeljauw in op te kunnen rollen.

Snijd iedere tomaat in twee grote plakken en verwijder de zaadlijst.

Leg de plakken tomaat op de kabeljauw.

Strooi een beetje zout over het plakje tomaat.

Leg er een blaadje basilicum op.

Rol de serranoham om alle ingrediënten heen.

Smelt wat olie in een pan en bak de kabeljauw in circa 8 minuten gaar.

Schep uit de pan en houdt de kabeljauw even warm.

Roer de crème fraiche, mosterd en een beetje water door het bakvocht.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker