De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Somloi galuska van oma Katalin

Somloi galuska is een bijzonder dessert van Oma Katalin van marmercake met walnoten, room, cacao en een beetje sinaasappel.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Somloi

Bereidingswijze

Snijd de marmercake in blokjes van ongeveer 1 centimeter en leg deze in een diepe schaal. Breng de 200 ml slagroom aan de kook. Meng de cacaopoeder met de 3 eetlepels suiker. Voeg nu een klein beetje van de slagroom aan het cacaopoeder toe en roer goed door.

Doe nu het cacaopoedermengsel bij de slagroom en roer alles goed door. Maal de walnoten goed fijn met de 2 eetlepels suiker. Meng dit met een kwart van de chocoladesaus, de rasp en het sap van een halve sinaasappel.

Sprenkel de helft van de chocoladesaus over de cakestukjes, gevolgd door de notencrème. Klop de resterende slagroom lobbig en schep over de notencrème, gevolgd door de tweede helft van de chocoladecrème. Presenteer met schijven sinaasappel.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.