Snelle Gado Gado

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng een pan met water en zout aan de kook voor de bonen en eieren.

De rijst koken:

  • Breng een pan met 200 ml water, kokosmelk en zout aan de kook voor de rijst.
  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Giet de rijst af boven een vergiet. Vang het kookvocht op. Laat de rijst droog stomen.


De sperziebonen en eieren koken:

  • Maak de sperziebonen schoon, verwijder de puntjes.
  • Kook de sperziebonen met de eieren in water met een snuf zout in circa 8 minuten gaar.
  • Giet de bonen met eieren af en spoel koud.
  • Laat de eieren schrikken, pel de eieren en snijd ze door de helft.

De groente en pinda’s bereiden:

  • Halveer de spitskool, verwijder de stronk en snijd de bladeren in repen.
  • Verwarm een koekenpan met een scheut olie en bak hierin de spitskool in circa 4 minuten zacht.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep in een zeef om uit te laten lekken en te laten afkoelen.
  • Maak de koekenpan schoon en rooster hierin de pinda’s in circa 2 minuten goudbruin. Strooi de pinda’s op een bord.
  • Was de komkommer, halveer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakken.
  • Was de taugé en laat goed uitlekken.
  • Meng de komkommer met sperziebonen, spitskool en taugé.

De pindasaus:

  • Pel ui en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg het kookvocht van de rijst en de pindakaas toe. Voeg eventueel een scheutje water toe als het mengsel te dik is.
  • Breng al roerende aan de kook en voeg naar smaak ketjap manis en sambal toe. Halveer de citroen en knijp 1 helft uit boven de pan.
  • Voeg de basterd suiker toe en roer goed door.
  • Kook de saus circa 10 minuten en blijf goed doorroeren.


De gebakken tahoe:

  • Laat de tofoe uitlekken, dep droog met keukenpapier en snijd in blokjes.
  • Bestrooi de blokjes met zout, peper en bloem. Hussel door elkaar.
  • Verwarm de koekenpan met een scheut olie en bak hierin de tahoe blokjes krokant in circa 5 minuten. Laten uitlekken.
  • Meng alle groente met de tofoe. Schep de rijst ernaast. Verdeel de pindasaus erover en garneer met de gebakken pinda’s en cassave kroepoek.

Ingredienten

4
Personen

Snelle Gado Gado

  • 400 ml kokosmelk
  • 300 g rijst
  • 200 g sperziebonen
  • 4 eieren
  • 1 spitskool
  • zonnebloemolie
  • 50 g pinda's
  • 1 komkommer
  • 100 g taugé
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 350 g pindakaas
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el sampal oelek
  • 1 citroen
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 400 g tofoe
  • 2 el bloem
  • 1 zak cassave kroepoek (ca. 60 g)
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
8