De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snelle gado gado

Breng een pan met water en zout aan de kook voor de bonen en eieren.

30 min kooktijd
Snelle Gado Gado

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Breng een pan met water en zout aan de kook voor de bonen en eieren.

De rijst koken:

  • Breng een pan met 200 ml water, kokosmelk en zout aan de kook voor de rijst.
  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Giet de rijst af boven een vergiet. Vang het kookvocht op. Laat de rijst droog stomen.


De sperziebonen en eieren koken:

  • Maak de sperziebonen schoon, verwijder de puntjes.
  • Kook de sperziebonen met de eieren in water met een snuf zout in circa 8 minuten gaar.
  • Giet de bonen met eieren af en spoel koud.
  • Laat de eieren schrikken, pel de eieren en snijd ze door de helft.

De groente en pinda’s bereiden:

  • Halveer de spitskool, verwijder de stronk en snijd de bladeren in repen.
  • Verwarm een koekenpan met een scheut olie en bak hierin de spitskool in circa 4 minuten zacht.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep in een zeef om uit te laten lekken en te laten afkoelen.
  • Maak de koekenpan schoon en rooster hierin de pinda’s in circa 2 minuten goudbruin. Strooi de pinda’s op een bord.
  • Was de komkommer, halveer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakken.
  • Was de taugé en laat goed uitlekken.
  • Meng de komkommer met sperziebonen, spitskool en taugé.

De pindasaus:

  • Pel ui en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg het kookvocht van de rijst en de pindakaas toe. Voeg eventueel een scheutje water toe als het mengsel te dik is.
  • Breng al roerende aan de kook en voeg naar smaak ketjap manis en sambal toe. Halveer de citroen en knijp 1 helft uit boven de pan.
  • Voeg de basterd suiker toe en roer goed door.
  • Kook de saus circa 10 minuten en blijf goed doorroeren.


De gebakken tahoe:

  • Laat de tofoe uitlekken, dep droog met keukenpapier en snijd in blokjes.
  • Bestrooi de blokjes met zout, peper en bloem. Hussel door elkaar.
  • Verwarm de koekenpan met een scheut olie en bak hierin de tahoe blokjes krokant in circa 5 minuten. Laten uitlekken.
  • Meng alle groente met de tofoe. Schep de rijst ernaast. Verdeel de pindasaus erover en garneer met de gebakken pinda’s en cassave kroepoek.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker