- Breng een pan met water en zout aan de kook voor de bonen en eieren.
De rijst koken:
- Breng een pan met 200 ml water, kokosmelk en zout aan de kook voor de rijst.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Giet de rijst af boven een vergiet. Vang het kookvocht op. Laat de rijst droog stomen.
De sperziebonen en eieren koken:
- Maak de sperziebonen schoon, verwijder de puntjes.
- Kook de sperziebonen met de eieren in water met een snuf zout in circa 8 minuten gaar.
- Giet de bonen met eieren af en spoel koud.
- Laat de eieren schrikken, pel de eieren en snijd ze door de helft.
De groente en pinda’s bereiden:
- Halveer de spitskool, verwijder de stronk en snijd de bladeren in repen.
- Verwarm een koekenpan met een scheut olie en bak hierin de spitskool in circa 4 minuten zacht.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep in een zeef om uit te laten lekken en te laten afkoelen.
- Maak de koekenpan schoon en rooster hierin de pinda’s in circa 2 minuten goudbruin. Strooi de pinda’s op een bord.
- Was de komkommer, halveer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakken.
- Was de taugé en laat goed uitlekken.
- Meng de komkommer met sperziebonen, spitskool en taugé.
De pindasaus:
- Pel ui en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg het kookvocht van de rijst en de pindakaas toe. Voeg eventueel een scheutje water toe als het mengsel te dik is.
- Breng al roerende aan de kook en voeg naar smaak ketjap manis en sambal toe. Halveer de citroen en knijp 1 helft uit boven de pan.
- Voeg de basterd suiker toe en roer goed door.
- Kook de saus circa 10 minuten en blijf goed doorroeren.
De gebakken tahoe:
- Laat de tofoe uitlekken, dep droog met keukenpapier en snijd in blokjes.
- Bestrooi de blokjes met zout, peper en bloem. Hussel door elkaar.
- Verwarm de koekenpan met een scheut olie en bak hierin de tahoe blokjes krokant in circa 5 minuten. Laten uitlekken.
- Meng alle groente met de tofoe. Schep de rijst ernaast. Verdeel de pindasaus erover en garneer met de gebakken pinda’s en cassave kroepoek.
Meld je aan en praat mee