De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Saté kambing met lontong

Lontong met saté kambing is een klassiek Indonesisch gerecht dat perfect is voor een gezellige maaltijd. Met frisse sambal ketjap en gebakken uitjes zet je in een handomdraai een lekker bord op tafel.

120 min. wachttijd
Direct naar recept
Saté kambing met lontong

Een recept van

  • Perry de Man

    Perry de Man Brigade
  • Eveline Wu

    Eveline Wu

"Geef je bord een extra kleurboost met een beetje frisse atjar en een handje kroepoek!"

Bereidingswijze

Lontong

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de builtjes rijst ongeveer 45-60 minuten. De rijst zal uitzetten in de zakjes. 

  2. Haal de zakjes uit de pan en laat helemaal afkoelen op een rekje voordat het aangesneden kan worden (het liefst een dag van tevoren bereiden).  

  3. Snijd de rijst in blokken en serveer koud. 

Saté kambing

  1. Snijd het geitenvlees in blokjes van 2 centimeter.

  2. Rijg het vlees aan satéprikkers en besprenkel met olie.

  3. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de saté kambing in 8-10 minuten gaar. Zout het vlees tijdens het grillen. 
     

Sambal ketjap

  1. Pel en snijd de sjalot in ringen en hak de knoflook en pepers grof.  

    Voeg een rawit toe aan je sambal.

  2. Doe de gesneden ingrediënten in een schaaltje en meng de ketjap, limoensap, suiker en een snufje zout erdoor.  

    Deze sambal is in een afgesloten potje ongeveer een week in de koelkast houdbaar.  
     

Gebakken uitjes

  1. Pel de sjalotten en halveer. Snijd in flinterdunne ringen. Haal de ringen een beetje los van elkaar en bestrooi met bloem. 
     

  2. Schenk de zonnebloemolie in een steelpan en verwarm. Doe de sjalotringen erin en frituur op middelhoog vuur goudbruin.  

  3. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Bestrooi met een snuf zout. 

Serveren

  1. Serveer de saté kambing met de lontong, sambal ketjap en gebakken uitjes. Ook lekker met atjar en kroepoek. 

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.