Lontong
-
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de builtjes rijst ongeveer 45-60 minuten. De rijst zal uitzetten in de zakjes.
-
Haal de zakjes uit de pan en laat helemaal afkoelen op een rekje voordat het aangesneden kan worden (het liefst een dag van tevoren bereiden).
-
Snijd de rijst in blokken en serveer koud.
Saté kambing
-
Snijd het geitenvlees in blokjes van 2 centimeter.
-
Rijg het vlees aan satéprikkers en besprenkel met olie.
-
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de saté kambing in 8-10 minuten gaar. Zout het vlees tijdens het grillen.
Sambal ketjap
-
Pel en snijd de sjalot in ringen en hak de knoflook en pepers grof.
-
Doe de gesneden ingrediënten in een schaaltje en meng de ketjap, limoensap, suiker en een snufje zout erdoor.
Gebakken uitjes
-
Pel de sjalotten en halveer. Snijd in flinterdunne ringen. Haal de ringen een beetje los van elkaar en bestrooi met bloem.
-
Schenk de zonnebloemolie in een steelpan en verwarm. Doe de sjalotringen erin en frituur op middelhoog vuur goudbruin.
-
Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Bestrooi met een snuf zout.
Serveren
-
Serveer de saté kambing met de lontong, sambal ketjap en gebakken uitjes. Ook lekker met atjar en kroepoek.
0 reacties