De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sambal tomaat

Bij sambal denk je meteen aan een pittig goedje. Dat scherpe mengsel kun je ook makkelijk zelf maken. Hiervoor heb je natuurlijk rode pepertjes nodig, maar ook tomaten om het wat milder te maken.

10 min kooktijd
Sambal tomaat

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Sambal tomaat
Snijd de rode pepers in ringen. Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Pureer de pepers, sjalotten en knoflook. Snijd de tomaatjes in stukken en pureer apart.
Snijd de palmsuiker in stukjes. Kneus en knoop de serehstengel. Schil en snijd de gember grof.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de pepermassa met de palmsuiker en de rasp en het sap van de limoen tot de puree gaat kleuren.
Voeg de sereh, gember, djeroek peroet en gepureerde tomaat toe. Laat de sambal inkoken tot het meeste vocht uit de tomaten is gekookt.
Breng op smaak met appelstroop. Laat de massa afkoelen en bewaar circa 2 weken in een uitgekookte en afgesloten pot.
Verwijder voor het serveren wel de gember, serehstengel en djeroek peroet.

TIP: je kunt vers gemaakte sambal ook in de vriezer bewaren.

Heerlijk bij bijvoorbeeld zoet-pittige kipspiezen.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker