Zoet-pittige kipspiesen

10
Gemiddeld
Zoet-pittige kipspiesen

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Voor dit recept heb je sambal tomaat nodig. Je kunt dit heel makkelijk zelf maken.

Marinade
Pel en hak de knoflook. Schenk de sinaasappelsap in een pan. Voeg de rasp en sap van de limoen, de suiker, knoflook en sambal toe en breng aan de kook. Voeg de kip toe, zet het vuur laag en laat de kip circa 30 minuten pocheren.

Milde sambalsaus
Pel en snijd de rode ui in kleine partjes. Maak de paprika schoon en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit een scheut olie in de pan en voeg de suiker toe. Laat de suiker licht karamelliseren. Bak de rode ui en paprika in de suiker tot de groente gaan kleuren. Voeg de sambal toe en blus af met groentebouillon en tomatenketchup.

Kipspiesen
Haal de kip uit de marinade, dep droog en breng de marinade aan de kook. Verhit een grill of grillpan. Rijg de kip aan spiesen en gril om en om circa 4 minuten. Bestrijk regelmatig met de gekookte marinade om de kip mals te houden.

Serveer de saus bij de kipspiesen samen met brood en een spinaziesalade.

Ingredienten

4
Personen

Marinade

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 l sinaasappelsap
  • 1 limoen
  • 200 g suiker
  • 2 el sambal tomaat
  • 500 g kippendijen zonder bot

Milde sambalsaus

  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • olie
  • 1 tl suiker
  • 2 tl sambal tomaat
  • 100 ml groentebouillon
  • 100 ml ketchup

Extra nodig

  • 4 spiezen
Zoet-pittige kipspiesen
Geef je waardering
10