Dit gerecht maakte Delia in aflevering 13 van The Chefs' Line Nederland.
Saltimbocca
Sla de kipfilets open op een snijplank. Leg vershoudfolie op de filet en sla deze met een vleeshamer ongeveer 5 mm dun. Bestrooi met zout en peper en leg er een strook salieblaadjes, ca. 5 op 2 cm afstand van de onderste rand van het vlees. Rol de schnitzel strak op in vershoudfolie. Kook de filets ongeveer ca. 5-7 minuten in een hoge pan met water. Haal uit de folie en rol ze in 2 plakjes Parmaham per filet. Verhit olijfolie en roomboter in een koekenpan en bak de kip goudbruin. Leg ca. 15 minuten in de oven op 160°C voor extra garing. Laat voor het serveren nog 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
Marsalajus
Laat de vleesfond inkoken op laag vuur tot ongeveer de helft van het volume. Gebruik de koekenpan waarin het vlees is gebakken voor de Marsalajus. Pel en snipper het uitje. Verhit de helft van de boter met een scheut olijfolie en fruit de ui. Blus af met Marsala. Laat inkoken op hoog vuur tot de helft van het volume. Voeg de gereduceerde vleesfond toe en kook tot een stroperige consistentie. Voeg dan als roerend de overige roomboter toe, zodat er een glanzende saus ontstaat.
Polenta
Kook de polenta in het water met het bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing. Haal van het vuur wanneer de polenta smeuïg is en roer boter en Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Tuinbonen
Snij de sjalot en de knoflook fijn en haal de buitenste laag van de tuinbonen af (dubbeldoppen). Fruit de sjalot in de roomboter en voeg de gepelde tuinbonen, doperwten en knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de wijn toe en stoof de bonen en erwten gaar. Voeg als laatste fijngehakte muntblaadjes toe schep om.
0 reacties