Vries de frambozen in.
Sesamringen
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze licht verkleurd zijn. Verhit olie in een pan, voeg direct de basterdsuiker toe en karamelliseer de suiker in circa 6 minuten. Voeg de sesamzaadjes toe en giet de karamel uit op het bakpapier. Leg er bakpapier op en rol uit tot een dunne plak. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Snijd de karamel direct in 4 repen en leg de repen om de stekers.
Vanilleschuim
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de melk en de room. Splits het ei en klop met een garde de eidooier samen met het melkmengsel au bain-marie schuimig.
Vulling
Hak de pistachenoten grof. Zet de sesamringen in het midden van de borden. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de flanken in halve maanvormige dunne plakken van circa 1 millimeter dik. Leg de plakjes rondom in de ring zodat er een soort roos ontstaat. Schep het vanilleschuim rondom de roos. Plet met een deegroller de frambozen en verdeel met de gehakte pistachenoten over het schuim. Serveer met een bol of een quenelle vanille-ijs.
TIP: het vanilleschuim kan je ook met een cappuccinoschuimer maken.
35 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties