Roerbakasperges met gegrilde tonijn en sesamolie

4
Gemiddeld
Roerbakasperges met gegrilde tonijn en sesamolie

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwarm een grillpan. Verwarm de frituur voor op 150 ºC. Bestrijk de tonijn met een klein beetje olie, bestrooi met zout en peper en gril de tonijn circa 3 minuten aan beide kanten zodat er een mooie ruit ontstaat. Gaar de tonijn circa 5 minuten verder in de oven. Zorg ervoor dat de tonijn mooi rosé van binnen blijft. Maak de knolselderij schoon en snijd deze op de mandoline in dunne plakken. Frituur de knolselderij tot de knolselderij goudbruin en krokant is. Breng de knolselderij op smaak met zout. Schil de asperges en snijd circa 3 centimeter van de onderkanten af. Snijd ze om de 2 centimeter in schuine plakken. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de asperges circa 3 minuten op hoge temperatuur. Voeg op het laatst suiker, zout en peper toe. Rooster de sesamzaadje in een droge koekenpan goudbruin. Breng de rucola op smaak met olijfolie, zout en peper.

Leg de asperges in het midden van het bord en leg de tonijn er bovenop. Serveer de rucola en de gefrituurde knolselderij als garnering. Besprenkel met sesamolie en bestrooi met sesamzaadjes.

Ingredienten

4
Personen

Roerbakasperges met gegrilde tonijn en sesamolie

  • 4 filets Atlantische tonijn à 80 gram
  • 0.5 knolselderij
  • 12 witte asperges
  • olijfolie
  • 1 el suiker
  • 50 g rucola
  • 1 el sesamolie
  • 100 g sesamzaad
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • frituur
Roerbakasperges met gegrilde tonijn en sesamolie
Geef je waardering
4