Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Rode paprikasoep

  • 5 rode paprika's
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 800 ml water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 bosje basilicum

Broccolitosti

  • 1 kleine broccoli
  • 125 ml crème fraîche
  • 30 g geschaafde amandelen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 4 naanbroden

Extra nodig

  • staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Rode paprikasoep

  • Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes.
  • Verhit een scheut olie in een (soep)pan en bak de paprika's circa 6 minuten tot ze zacht zijn.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de paprika en bak circa 1 minuut mee.
  • Schenk het water erbij en verbrokkel de bouillonblokjes erboven. Breng de soep aan de kook en kook de paprika's in circa 15 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Pluk de basilicum en snijd de blaadjes in repen.

Broccolitosti

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de broccoliroosjes in circa 2 minuten beetgaar.
  • Giet de broccoli af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  • Meng de helft van de crème fraîche met de geschaafde amandelen en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Roer de broccoli door de crème fraîche.
  • Halveer de naanbroden en beleg 4 helften met het broccolimengsel. Leg de bovenkant van de naanbroden erop en bak de brocccolitosti's circa 7 minuten in de oven.

Serveren

  • Schep de soep in borden en schep er een lepel van de resterende crème fraîche in. Garneer met de basilicum en serveer de broccolitosti's erbij.

Geef je waardering

113
Rode paprikasoep met broccolitosti