Rode paprikasoep met broccolitosti

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rode paprikasoep

  • Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes.
  • Verhit een scheut olie in een (soep)pan en bak de paprika's circa 6 minuten tot ze zacht zijn.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de paprika en bak circa 1 minuut mee.
  • Schenk het water erbij en verbrokkel de bouillonblokjes erboven. Breng de soep aan de kook en kook de paprika's in circa 15 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Pluk de basilicum en snijd de blaadjes in repen.

Broccolitosti

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de broccoliroosjes in circa 2 minuten beetgaar.
  • Giet de broccoli af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  • Meng de helft van de crème fraîche met de geschaafde amandelen en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Roer de broccoli door de crème fraîche.
  • Halveer de naanbroden en beleg 4 helften met het broccolimengsel. Leg de bovenkant van de naanbroden erop en bak de brocccolitosti's circa 7 minuten in de oven.

Serveren

  • Schep de soep in borden en schep er een lepel van de resterende crème fraîche in. Garneer met de basilicum en serveer de broccolitosti's erbij.

Ingredienten

4
Personen

Rode paprikasoep

  • 5 rode paprika's
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 800 ml water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 bosje basilicum

Broccolitosti

  • 1 kleine broccoli
  • 125 ml crème fraîche
  • 30 g geschaafde amandelen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 4 naanbroden

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
0