Risotto al forno con ragú (risotto met tomatensaus uit de oven)

6
Gemiddeld
Risotto al forno con ragú (risotto met tomatensaus uit de oven)

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Risotto
Breng de bouillon aan de kook. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie en de boter in een pan en fruit de ui. Voeg de rijst toe en roer goed door. Voeg de wijn toe en laat de rijst op middelhoog vuur in circa 2 minuten glazig worden. Voeg het saffraanpoeder toe. Schep een pollepel bouillon op de rijst en blijf roeren. Voeg, zodra de bouillon opgenomen is een nieuwe pollepel bouillon toe en blijf roeren. Herhaal dit tot de bouillon volledig is opgenomen en de risotto gaar is. De risotto is bijna gaar als je de korrel doormidden breekt en er een wit puntje in het midden zit. Breng op smaak met peper.

Saus
Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de selderij fijn. Scheur de blaadjes basilicum. Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit de ui, knoflook en selderij circa 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt al roerend rul en goudbruin. Voeg de basilicum en de wijn toe en laat circa 2 minuten garen. Voeg een scheutje water, tomatenpuree, doperwten, 3 stengels selderij en de rest van de basilicum toe. Voeg een de bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Kook circa 15 minuten.

Ovenschotel
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de mozzarella en mortadella in kleine blokjes. Kluts de eieren. Schep de helft van de risotto in de ovenschaal en schenk de saus erover. Strooi de Parmezaanse kaas, mozzarella en mortadella over de tomatensaus. Dek af met de overige risotto. Bestrijk het geheel met ei en strooi het paneermeel erover. Bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

Ingredienten

4
Personen

Risotto

  • 2 l runderbouillon
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 10 g boter
  • 500 g risottorijst (arborio)
  • 75 ml droge witte wijn
  • 1 zakje saffraanpoeder à 5 g

Saus

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 takjes selderij
  • 8 blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • 350 g half-om-halfgehakt
  • 75 ml droge witte wijn
  • 100 g tomatenpuree
  • 50 g doperwten
  • 100 ml groentebouillon

Ovenschotel

  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 g mortadella (met pistache)
  • 2 eieren
  • 50 g paneermeel

Extra nodig

  • anti-aanbakpan
  • ovenschaal
Risotto al forno con ragú (risotto met tomatensaus uit de oven)
Geef je waardering
6