De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Quesillo de piña (Ananaspudding) uit Venezuela

Breng in een steelpannetje suiker en water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Laat de stroop op laag vuur circa 10 minuten doorkoken tot de karamel de kleur heeft van thee. Schenk de karamel in de vorm.

240 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Quesillo de piña (Ananaspudding) uit Venezuela

Bereidingswijze

Karamel
Verwarm de oven op 160 °C.
Breng in een steelpannetje suiker en water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Laat de stroop op laag vuur circa 10 minuten doorkoken tot de karamel de kleur heeft van thee. Schenk de karamel in de vorm. Draai de vorm rond zodat de bodem en zijkant gelijkmatig bedekt worden met de karamel.
Wanneer de karamel stolt, zet je de vorm op z'n kop op bakpapier. De overtollige karamel loopt eruit. Laat de vorm afkoelen.

Custard
Klop de eieren, de dooiers en suiker met een handmixer in een grote kom tot het lichtgeel ziet. Schenk er langzaam gecondenseerde melk en ananassap bij. Meng alles goed door elkaar en schenk op de karamel in de vorm.
Gaar de pudding circa 1 uur in de oven in een ruime bak warm water.
Controleer de gaarheid met een prikker, deze moet er schoon uitkomen.
Haal de vorm uit de bak water en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de pudding circa 3 uur in de koelkast. Los de vorm op een bord.

Gebakken ananas
Maak de ananas schoon en snijd de ananas in blokjes van circa 3 bij 3 centimeter.
Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de ananas circa 5 minuten op hoog vuur en roer regelmatig. Blus af met de gecondenseerde melk en voeg het kaneelpoeder toe.

Serveer de ananas bij de koude ananaspudding.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.