Quesillo de piña (Ananaspudding) uit Venezuela

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Karamel
Verwarm de oven op 160 °C.
Breng in een steelpannetje suiker en water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Laat de stroop op laag vuur circa 10 minuten doorkoken tot de karamel de kleur heeft van thee. Schenk de karamel in de vorm. Draai de vorm rond zodat de bodem en zijkant gelijkmatig bedekt worden met de karamel.
Wanneer de karamel stolt, zet je de vorm op z'n kop op bakpapier. De overtollige karamel loopt eruit. Laat de vorm afkoelen.

Custard
Klop de eieren, de dooiers en suiker met een handmixer in een grote kom tot het lichtgeel ziet. Schenk er langzaam gecondenseerde melk en ananassap bij. Meng alles goed door elkaar en schenk op de karamel in de vorm.
Gaar de pudding circa 1 uur in de oven in een ruime bak warm water.
Controleer de gaarheid met een prikker, deze moet er schoon uitkomen.
Haal de vorm uit de bak water en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de pudding circa 3 uur in de koelkast. Los de vorm op een bord.

Gebakken ananas
Maak de ananas schoon en snijd de ananas in blokjes van circa 3 bij 3 centimeter.
Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de ananas circa 5 minuten op hoog vuur en roer regelmatig. Blus af met de gecondenseerde melk en voeg het kaneelpoeder toe.

Serveer de ananas bij de koude ananaspudding.

Ingredienten

4
Personen

Karamel

  • 110 g suiker
  • 8 el water

Custard

  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 4 el suiker
  • 500 ml gecondenseerde melk
  • 500 ml ananassap

Gebakken ananas

  • 1 ananas
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 tl kaneelpoeder

Extra nodig

  • puddingvorm of tulband
  • satéprikker
  • handmixer
Geef je waardering
3