Hazelnootschuim
-
Splits de eieren en bewaar het eiwit.
-
Klop het eiwit in een vetvrije kom met de poedersuiker luchtig en stijf.
-
Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine.
-
Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het eimengsel.
-
Vouw de gemalen hazelnoten met een spatel voorzichtig door het eiwitschuim.
-
Verwarm de oven voor op 130 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Verdeel het schuim gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het schuim voor 75 minuten in de oven.
Nougatine
-
Verhit een koekenpan en rooster de hazelnoten en amandelen goudbruin.
-
Doe de suiker en water in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur. Verwarm tot de suiker karamelliseert en goudbruin kleurt. Haal de pan van het vuur.
-
Voeg de hazelnoten en amandelen toe aan de karamel en meng goed door. Stort de gekaramelliseerde noten uit op een bakplaat en laat goed uitharden en afkoelen.
-
Breek de gekaramelliseerde noten in grove stukken en maal fijn in een keukenmachine.
Amaretto-mascarpone
-
Klop met een mixer de slagroom met de suiker lobbig.
-
Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe aan de slagroom.
-
Klop in een kom de mascarpone met amaretto luchtig.
-
Spatel de slagroom voorzichtig door het mascarpone-amaretto.
Progréstaat-toetje
-
Verdeel de fijngemalen nougatine op het bord.
-
Schep met behulp van een lepel twee quenelles van het amaretto-mascarpone mengsel op de nougatine. Breek vervolgens het schuim in stukken en verdeel over de borden. Garneer met karamelsaus.
0 reacties