Taart-recepten, we smullen ervan. In alle soorten en maten: zo zoet dat het pijn doet of een milde variant die je prima op een maandagmorgen - als ontbijt weliswaar - kunt verantwoorden. Chocoladetaart, verjaardagstaart, appeltaart. Noem maar op. Taart, we eten het 't liefst elke dag. Wachten tot er iemand jarig is? Welnee. Elk stukje wordt met open armen (of mond?) ontvangen.

Verjaardagstaart

Met een verjaardagstaart kun je eigenlijk alle kanten op. Van worteltjestaart tot chocoladetaart, als de jarige de taart-recepten maar lekker vindt. Dat is de maatstaaf. Hoewel je met een klassieke chocoladetaart eigenlijk altijd wel punten scoort. En hoge ogen bovendien. Je kunt terugvallen op traditionele taart-recepten, je kunt je ook laten verleiden door taart-recepten van een hoger niveau die van een net wat origineler kaliber zijn. Denk bijvoorbeeld aan een roze koek XXL. Of Miljuschka's veganistische kokostaart - ook lekker!

Chocoladetaart

Maar nog even terug naar die chocoladetaart: grenzen lijken niet te bestaan als het om dit bruine goud gaat. Met alleen 'chocoladetaart' ben je er nog niet, het barst van de taart-recepten met chocolade. Waar je zeker indruk mee maakt is het taart-recept van de gezouten chocoladetaart. Toegegeven: het is een gewaagde, maar je zult merken dat 't het allemaal waard is. Het taarten-recept smeuïge chocoladetaart met crème fraîche en noten is ook een ultieme showstopper. Ook het maken waard.