De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Amandeltaart met aardbeien

Deze amandeltaart met aardbeien is geschikt voor de beginnende bakker. Met dit recept kan je taart bijna niet mislukken!

115 MIN
Amandeltaart met aardbeien
Jet van Nieuwkerk

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de boter met de suiker tot een romig mengsel.

2. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed. Voeg een snufje zout toe.

3. Meng het amandelmeel, het zelfrijzend bakmeel en de melk erdoor.

4. Schep het beslag in de met bakpapier beklede vorm en bak circa 40 minuten in de oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is.

5. Roer ondertussen de mascarpone los. Klop de slagroom lobbig met de suiker. Spatel de mascarpone en room door elkaar. Laat opstijven in de koelkast.

6. Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan.

7. Haal de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen. Haal uit de vorm.

8. Prik de bovenkant van de cake in met een satéprikker. Doe de likeur in een kommetje en bestrijk de cake ermee.

9. Verdeel de mascarponeroom over de cake.

10. Halveer de aardbeien en leg op de topping. Bestrooi de taart met het geroosterde amandelschaafsel.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Vanaf 4 januari geven wij, 24Kitchen, samen met AD Koken & Eten antwoord op de meestgestelde vraag: ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker