Amandeltaart met aardbeien
-
Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de boter met de suiker tot een romig mengsel.
-
Voeg één voor één de eieren toe en mix goed. Voeg een snufje zout toe.
-
Meng het amandelmeel, het zelfrijzend bakmeel en de melk erdoor.
-
Schep het beslag in de met bakpapier beklede vorm en bak circa 40 minuten in de oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is.
-
Roer ondertussen de mascarpone los. Klop de slagroom lobbig met de suiker. Spatel de mascarpone en room door elkaar. Laat een uur opstijven in de koelkast.
-
Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan.
-
Haal de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen. Haal uit de vorm.
-
Prik de bovenkant van de cake in met een satéprikker. Doe de likeur in een kommetje en bestrijk de cake ermee.
-
Verdeel de mascarponeroom over de cake.
-
Halveer de aardbeien en leg op de topping. Bestrooi de taart met het geroosterde amandelschaafsel.
0 reacties