Brownietaart

2
Gemiddeld
Brownietaart

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Bekleed een brownievorm/bakplaat met hoge randen met ­bakpapier. Zeef het amandelmeel, de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en het zout in een grote kom en roer alles door elkaar. Smelt de kokosolie in een kleine pan op hoog vuur. Neem de pan van het vuur en voeg de ahorn­siroop, de rijstmelk en het vanille-extract toe. Meng alles goed. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk de natte ingrediënten uit de pan erin. Meng alles goed – er moet een heel nat browniebeslag ontstaan. Schenk het beslag in de vorm tot een diepte van zo’n 3 cm. Bak het 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de brownie er dan uit en laat hem afkoelen.

Maak nu de chocolademousse. Zet twee metalen of plastic kommen klaar, de ene iets kleiner dan de andere. Doe in de grootste een hand ijs en ­ongeveer net zoveel koud water. Hak de pure chocolade in kleine stukjes. Doe die in de tweede kom en voeg het kokende water toe. Roer met een garde alles door elkaar tot de chocolade helemaal is gesmolten en eruitziet als warme chocolademelk. Zet de kom met gesmolten chocolade in de kom met ijs en water. Roer de chocolade 3–5 minuten door. Het ijsbad brengt de temperatuur van de chocolade omlaag, waardoor de cacaoboter opstijft en met het water emulgeert, waardoor een mooie mousse ontstaat! Roer tot de chocolade niet meer van de garde valt als je die boven de kom houdt.

Haal de afgekoelde cake uit de vorm en snijd hem in 8 gelijke brownies. Leg 4 brownies op een bord als onderste helft van de taart; zorg dat ze elkaar in het midden raken. Smeer de helft van de chocolademousse erover. Is de mousse te dik, voeg dan nog wat kokend water toe voor een boterachtiger textuur.

Smeer de yoghurt over de chocolademousse en verdeel daar de frambozen over. Leg de resterende 4 brownies op de frambozen en zorg weer dat ze elkaar in het midden raken. Bestrijk de bovenkant met de resterende chocolademousse en maak de taart af met de resterende frambozen. Snijd de brownietaart in kleinere stukken of laat ze zoals ze zijn.

Dit recept komt uit het boek De Happy Pear: Recepten voor geluk Smakelijk en simpel vegan food door Stephen & David Flynn.

    Ingredienten

    8
    Porties

    Voor de taart

    • 100 g amandelmeel
    • 150 g tarwebloem
    • 2 tl bakpoeder
    • 25 g rauwe cacaopoeder
    • 1 tl zeezout
    • 150 g kokosolie
    • 250 ml ahornsiroop
    • 50 ml rijstmelk
    • 1 el vanille-extract

    Voor het chocolademousse-glazuur

    • koud water
    • handje ijs
    • 200 g pure chocolade
    • 150 ml kokend water

    Voor de vulling

    • 100 g yoghurt naar keus (bijvoorbeeld kokosyoghurt)
    • 125 g verse frambozen
    De Happy Pear: Recepten voor geluk
    Geef je waardering
    2