Dadel-sinaasappel-kokostaart

9
Gemiddeld
Dadel-sinaasappel-kokostaart

Bereidingswijze

minuten totale tijd

Dit gerecht komt uit Mounirs kookboek Mijn Arabische Keuken (Uitgever Carrera Culinair)

Vet een ovenschaal in met de zonnebloemolie en bekleed met bakpapier zodat de taart later makkelijker lost.

Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes. Verwijder het harde steeltje van de gedroogde vijgen en halveer de vijgen. Snijd de gedroogde abrikozen in blokjes.

Breek de volkorenkoekjes in grove stukken. Snijd de schil van de ingelegde sinaasappel in dunne reepjes. Smelt de boter en voeg de suiker en schil van de ingelegde sinaasappel toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.

Klop het ei los in een kommetje en voeg al roerend het ei toe aan het botermengsel. Roer door tot je een gladde saus hebt.

Voeg de dadels, vijgen, abrikozen en rozijnen toe en verwarm het geheel even. Voeg vervolgens de koekjes en de helft van de kokosrasp toe en meng alles goed door elkaar.

Strooi van de overgebleven geraspte kokos de helft in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Schenk het dadelmengsel in de vorm en druk aan met een lepel. Strooi de laatste gedeelte van de geraspte kokos over de taart en laat circa 2 uur afkoelen en steviger worden in de koelkast.

Keer de taart om en snijd in gewenste stukken.

Tips: ook lekker met andere gedroogde vruchten, zoals cranberry’s, ananas, aardbei of kiwi. Voor meer crunch kun je nog een handje onge­zouten noten toevoegen.

Ingredienten

6
Personen

  • zonnebloemolie
  • 200 g dadels
  • 200 g gedroogde vijgen
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 200 g volkorenkoekjes
  • 1 ingelegde sinaasappel
  • 250 g roomboter
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 50 rozijnen
  • 200 g kokosrasp
Geef je waardering
9