De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Prei-aardappelgratin

Deze prei-aardappelgratin is perfect comfortfood voor een koude dag. De zachte prei en het laagje knapperige kaas maken het gerecht onweerstaanbaar lekker.

45 min. voorbereidingstijd
60 min. oventijd
Direct naar recept
 Prei-aardappelgratin

Een recept van

  • Geneal Harreman

    Geneal Harreman 24Kitchen de Brigade
  • Pien Wekking

    Pienlaathaaretenzien 24Kitchen de brigade

"Voeg wat spekjes toe voor een extra hartige smaak!"

Bereidingswijze

Prei-aardappelgratin

  1. Maak de prei schoon, laat de onderkant eraan en halveer in de lengte. 

  2. Schil de aardappels en schaaf of snijd in flinterdunne plakken. 

  3. Pel en hak de knoflook fijn en rasp de kaas.

    Dit recept is het lekkerst met comtè, maar je zou ook oude boerenkaas kunnen gebruiken. 

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.

  5. Blancheer de prei voor 3 minuten in gezouten water. Haal uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. 

  6. Verhit de boter in een steelpan. Voeg de knoflook, mosterd, kerriepoeder, 2 takjes tijm en laurier toe. Roer door en voeg de slagroom en nootmuskaat toe.  

  7. Breng de room langzaam aan de kook. Zet het vuur uit en laat de smaken intrekken. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm. Breng op smaak met zout en peper. 

  8. Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met de aardappelplakjes. Leg hier de geblancheerde prei bovenop. Verdeel het roommengsel en bestrooi als laatst met de geraspte kaas.

  9. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de prei-aardappelgratin 35 minuten in het midden van de oven.  

  10. Verwijder het folie en bak nog 10-15 minuten tot de bovenkant goudbruin is.  

  11. Meng in een kommetje de panko met olijfolie, tijm en chilivlokken. Strooi over de prei-aardappelgratin en bak nog 5-10 minuten tot het broodkruim krokant is.  

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.