Pompoenpudding (Mexico)

5
Makkelijk
Pompoenpudding (Mexico)

Bereidingswijze

25 minuten kooktijd
45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Gemarineerde kippenbouten
Pel en plet de knoflook en wrijf de kip ermee in. Meng komijnpoeder en olie in een ovenschaal en wentel de kip erdoor. Verhit een braadpan en bak de kippenbouten gaar in circa 15 minuten.

Avocadosalade
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Bewaar de leeg geschraapte schil. Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snijd de ui in stukjes. Pluk en snijd de koriander fijn. Meng de groente en de koriander met elkaar en schep in de avocado schillen.

Pompoenpudding
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de pompoen in kleine stukjes en kook de stukjes circa 5 minuten. Laat de pompoen uitlekken en stamp fijn. Verkruimel de biscuits in de keukenmachine. Smelt de boter. Rasp de kaas en houd 2 eetlepels kaas apart. Voeg kaas, biscuits, boter, ei en nootmuskaat toe aan de pompoen en breng op smaak met en beetje zout en peper. Schenk het mengsel in een ovenschaal en strooi de resterende kaas erover. Bak circa 20 minuten tot de pudding stevig is. Serveer de pompoenpudding met de knapperig gebakken kippenbouten en de avocadosalade.

Ingredienten

4
Personen

Gemarineerde kippenbouten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 4 el olijfolie
  • 4 kippenbouten

Avocadosalade

  • 1 avocado
  • 2 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 bosje koriander

Pompoenpudding

  • 300 g pompoen
  • 100 g biscuits
  • 100 g boter
  • 125 g belegen kaas
  • 1 ei
  • 0.5 tl nootmuskaatpoeder

Extra nodig

  • stamper
  • ovenschaal
Pompoenpudding (Mexico)
Geef je waardering
5