De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoenpudding (mexico)

25 MIN
Pompoenpudding (Mexico)

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Gemarineerde kippenbouten
Pel en plet de knoflook en wrijf de kip ermee in. Meng komijnpoeder en olie in een ovenschaal en wentel de kip erdoor. Verhit een braadpan en bak de kippenbouten gaar in circa 15 minuten.

Avocadosalade
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Bewaar de leeg geschraapte schil. Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snijd de ui in stukjes. Pluk en snijd de koriander fijn. Meng de groente en de koriander met elkaar en schep in de avocado schillen.

Pompoenpudding
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de pompoen in kleine stukjes en kook de stukjes circa 5 minuten. Laat de pompoen uitlekken en stamp fijn. Verkruimel de biscuits in de keukenmachine. Smelt de boter. Rasp de kaas en houd 2 eetlepels kaas apart. Voeg kaas, biscuits, boter, ei en nootmuskaat toe aan de pompoen en breng op smaak met en beetje zout en peper. Schenk het mengsel in een ovenschaal en strooi de resterende kaas erover. Bak circa 20 minuten tot de pudding stevig is. Serveer de pompoenpudding met de knapperig gebakken kippenbouten en de avocadosalade.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker