Pompoenpasta uit de oven

7
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil de pompoen. Snijd de pompoen in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen in gelijke stukken.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Snijd de merguezworst in stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook en de merguezworst circa 2 minuten. Voeg de pompoen, venkel en de paprika toe en bak circa 5 minuten.
  • Ris en hak de rozemarijn fijn.
  • Roer de tomatenblokjes en de rozemarijn door de groente. Breng het geheel aan de kook en laat met deksel op de pan circa 5 minuten goed doorkoken. Roer de pasta door het groentemengsel. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper. Giet de pan leeg in een met olie ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak de ovenschotel in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Pompoenpasta uit de oven

  • 300 g volkoren penne
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pompoen
  • 1 venkel
  • 1 gele paprika
  • 300 g merguezworstjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • keukenpapier
  • ovenschaal
Geef je waardering
7