De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoenbrood

Kopje thee, plak pompoenbrood met chocolade naar het recept van Rudolph en goed gezelschap. Laat die regenachtige dagen maar komen.

75 min kooktijd
Pompoenbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Bij een heerlijk warm kopje thee mag dit lekkere herfstige pompoenbrood niet ontbreken!"

Bereidingswijze

Pompoenpuree

  1. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en halveer de pompoen. Verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes.  Kook de pompoen in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer met een pureestamper en laat afkoelen.

    Geen zin om zelf pompoenpuree te maken? Met een beetje geluk vind je kant-en-klare pompoenpuree bij de Biologische supermarkt of in het biologische vak van de buurtsuper.

Pompoenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Meng in een kom bloem, kaneelpoeder, bakpoeder en een mespuntje zout.

  3. Meng in een andere kom honing, yoghurt, eieren, pompoenpuree en olie.

  4. Meng de droge ingrediënten door de natte ingrediënten. Breek de chocolade in grove stukken en roer door het beslag.

  5. Vet het bakblik in met boter en verdeel het beslag over het bakblik. Bak het pompoenbrood in de oven in circa 55 minuten gaar.

    Bekijk al onze favoriete pompoenrecepten

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker