De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pompoenbrood

Kopje thee, plak pompoenbrood met chocolade naar het recept van Rudolph en goed gezelschap. Laat die regenachtige dagen maar komen.

45 min. voorbereidingstijd
55 min. oventijd
Direct naar recept
Pompoenbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Bij een heerlijk warm kopje thee mag dit lekkere pompoenbrood recept niet ontbreken!"

Bereidingswijze

Pompoenpuree

  1. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en halveer de pompoen. Verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes.  Kook de pompoen in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer met een pureestamper en laat afkoelen.

    Geen zin om zelf pompoenpuree te maken? Met een beetje geluk vind je kant-en-klare pompoenpuree bij de Biologische supermarkt of in het biologische vak van de buurtsuper.

Pompoenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Meng in een kom bloem, kaneelpoeder, bakpoeder en een mespuntje zout.

  3. Meng in een andere kom honing, yoghurt, eieren, pompoenpuree en olie.

  4. Meng de droge ingrediënten door de natte ingrediënten. Breek de chocolade in grove stukken en roer door het beslag.

  5. Vet het bakblik in met boter en verdeel het beslag over het bakblik. Bak het pompoenbrood in de oven in circa 55 minuten gaar.

    Bekijk al onze favoriete pompoenrecepten

Is pompoenbrood gezond?

Pompoenbrood kan gezond(er) zijn, vooral als je volkorenmeel en weinig suiker gebruikt. Pompoen zelf zit vol vezels, vitamine A en antioxidanten. Let op toegevoegde vetten en suikers in het recept. Met noten, zaden of havermout maak je het nog voedzamer.

Pompoenbrood

Verhoogt pompoenbrood de bloedsuikerspiegel?

Pompoenbrood kan de bloedsuikerspiegel verhogen, vooral als het veel suiker of witte bloem bevat. Pompoen zelf heeft een milde glycemische index, maar in combinatie met zoetstof en snelle koolhydraten stijgt die. Gebruik volkorenmeel en minder suiker om pieken te beperken. Noten en vezels helpen ook om de opname te vertragen.

eetbaar pompoen

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.