- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Meng het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en zout. Snijd de boter in blokjes om het makkelijker te kunnen mengen. Snijd met twee messen de boter door het droge mengsel.
- Schenk beetje bij beetje de melk bij het mengsel en kneed het deeg tot het soepel is. Maak van het deeg vier ballen die je in lange slierten rolt. Snijd in gelijke, kleine stukjes en rol hier kleine balletjes van.
- Leg een stukje bakpapier op de bakplaat en verdeel de deegballetjes over het bakpapier. Druk de bolletjes iets platter.
- Bak de pepernoten in ongeveer een kwartier gaar en lichtbruin.
Recepten met pepernoten
Tip: maak extra veel pepernoten! Ten eerste omdat je nooit genoeg pepernoten kunt hebben. Nog een goede reden is dat er tal van recepten bestaan waar pepernoten, of dus eigenlijk kruidnoten, in de ingrediëntenlijst opduiken. Maak deze heerlijke no-bake pepernotencheesecake met zelfgemaakte pepernoten of een lekkere appelcrumble met (restjes) pepernoten of kies voor deze Winterse kruidnotentrifle met perencompote en kruidnotenmousse.
0 reacties