Giovanni Caminita

Ingredienten

4
Personen

pasta pesce spada e melanzane

  • 2 aubergines
  • 2 eieren
  • 4 takjes peterselie
  • 200 g paneermeel
  • 250 g zwaardvisfilet
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 100 ml witte wijn
  • 1 takje munt
  • 200 g tijgertomaat
  • 400 g rigatoni

Extra nodig

  • frituurpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Aubergine
Verwarm de frituur voor. Snijd de aubergines in blokjes van circa 2 centimeter. Kluts de eieren. Hak de peterselie en voeg toe. Voeg een beetje zout en peper toe. Meng de aubergine met het ei. Meng de aubergine met de paneermeel en hussel goed door. Frituur in circa 3 minuten goudbruin. Schep de aubergine op een bord met keukenpapier zodat deze uit kan lekken. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Vis
Verwarm een koekenpan. Snijd de zwaardvis in kleine blokjes van circa 2 centimeter. Hak de groene olijven fijn. Verhit een scheutje olijfolie. Pel en plet de knoflook. Snijd de rode peper fijn. Fruit de knoflook en peper. Voeg de vis toe en bak in circa 3 minuten goudbruin. Schenk de wijn erbij en voeg de munt toe. Snijd de tomaten in stukken. Blus af met de witte wijn en voeg de gehakte olijven toe. Voeg tomaat en munt toe aan de zwaardvis en laat circa 5 minuten sudderen.
Schep de pasta op een bord en lepel de saus erover. Garneer met de gefrituurde aubergine.

Geef je waardering

10
Pasta pesce spada e melanzane (pasta zwaardvis met aubergine)