Pannenkoeken met dulce de leche en havermoutkoekjes (Argentinië)

7
Makkelijk
Pannenkoeken met dulce de leche en havermoutkoekjes (Argentinië)

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
3 uur totale tijd

Kook het blikje gecondenseerde melk ongeopend circa 2,5 uur en houd daarbij het blikje onder water. Laat het blikje rustig afkoelen tot handwarm.

Havermoutkoekjes
Verwarm de oven op 185 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Maal de havermout fijn in de keukenmachine en voeg daarna margarine, bloem en bakpoeder toe tot het deeg korrelig wordt. Schenk de honing bij het deeg, zodat het plakkerig wordt. Bestuif het aanrecht met bloem en kneed de pijnboompitten en krenten door het deeg. Rol het deeg tot een staaf van circa 4 centimeter dik en snijd er plakken van. Druk de plakken een beetje plat. Leg de dunne plakken op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten gaar.

Pannenkoeken
Meng de bloem, ei, melk en het bakpoeder en klop tot een gladde massa. Verhit een scheutje olie in een pan en wrijf uit met keukenpapier. Schep met een soeplouche het beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin aan beide kanten.

Besmeer alle pannenkoeken met dulce de leche en rol ze op. Snijd de pannenkoeken in 6 of 8 gelijke delen.

Ingredienten

4
Personen

Dulce de leche

  • 1 blikje gecondenseerde melk

Havermoutkoekjes

  • 65 g pijnboompitten
  • 75 g havermout
  • 50 g margarine
  • 50 g bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 2.5 el honing
  • 40 g krenten

Pannenkoeken

  • 200 g bloem
  • 1 ei
  • 400 ml melk
  • 1 mespunt bakpoeder
  • zonnebloemolie

Extra nodig

  • keukenmachine
Pannenkoeken met dulce de leche en havermoutkoekjes (Argentinië)
Geef je waardering
7