Kook het blikje gecondenseerde melk ongeopend circa 2,5 uur en houd daarbij het blikje onder water. Laat het blikje rustig afkoelen tot handwarm.
Havermoutkoekjes
Verwarm de oven op 185 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Maal de havermout fijn in de keukenmachine en voeg daarna margarine, bloem en bakpoeder toe tot het deeg korrelig wordt. Schenk de honing bij het deeg, zodat het plakkerig wordt. Bestuif het aanrecht met bloem en kneed de pijnboompitten en krenten door het deeg. Rol het deeg tot een staaf van circa 4 centimeter dik en snijd er plakken van. Druk de plakken een beetje plat. Leg de dunne plakken op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten gaar.
Pannenkoeken
Meng de bloem, ei, melk en het bakpoeder en klop tot een gladde massa. Verhit een scheutje olie in een pan en wrijf uit met keukenpapier. Schep met een soeplouche het beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin aan beide kanten.
Besmeer alle pannenkoeken met dulce de leche en rol ze op. Snijd de pannenkoeken in 6 of 8 gelijke delen.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
pannenkoeken met dulce de leche en havermoutkoekjes (argentinië)
Kook het blikje gecondenseerde melk ongeopend circa 2,5 uur en houd daarbij het blikje onder water. Laat het blikje rustig afkoelen tot handwarm.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties