De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

op steen gegaarde forel, crunch van roggebrood en hazelnoten, geroosterde groene kool, yoghurt-rettichsaus

Verkruimel de plakken roggebrood en droog de kruimels in de oven op 90°C in circa 2 uur krokant. Rooster de hazelnoten in de oven of koekenpan goudbruin. Vijzel het roggebrood met de hazelnoten tot een grof kruim.

30 MIN
Op steen gegaarde forel, crunch van roggebrood en hazelnoten, geroosterde groene kool,  yoghurt-rettichsaus

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Crunch van roggebrood en hazelnoten
Verkruimel de plakken roggebrood en droog de kruimels in de oven op 90°C in circa 2 uur krokant. Rooster de hazelnoten in de oven of koekenpan goudbruin (=bruneren). Vijzel het roggebrood met de hazelnoten tot een grof kruim.

Yoghurt-mierikswortelsaus
Breng de yoghurt op smaak met vers geraspte rettich, zeezout en peper uit de molen.

Kool
Snijd de kool in 8 parten. Bestrijk ze royaal met plantaardige olie.

Op steen gegaarde forel en kool
Verhit de stenen in een open vuur of in de oven op 125°C. Bestrijk de forelfilets royaal met plantaardige olie. Leg vis met de huidkant op de hete stenen en laat ze in 10-15 minuten garen tot het visvlees net niet meer rauw is. Rooster de parten kool goudbruin.

Geen stenen? De vis en kool kan je ook in een goede koekenpan bereiden.

Opmaak bord
Leg de geroosterde kool op de borden, verdeel er stukken forel over. Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen. Lepel de yoghurt-rettichsaus rondom en strooi er royaal roggebrood-hazelnoten-crunch over.

In Winterkost reizen de chefs van 24Kitchen naar Fins Lapland voor avontuur en lekker eten. In elke aflevering zie je een bijzondere locatie, waar na een spannende activiteit gekookt wordt.

Afleveringen
Miljuschka doet inspiratie op voor warme lekkernijen. Ze trekt per paard de sprookjesachtige bossen in en laat je zien hoe je zoete Finse bosbessenbroodjes maakt.

Giovanni gaat op bezoek bij een rendierenboerderij. In de winterse setting van Lapland laat hij zien hoe je heerlijke rendierbiefstuk bereidt, natuurlijk op z’n Italiaans…

Hugo stapt op de sneeuwscooter en trekt erop uit! Hij doet inspiratie op en maakt côte de boeuf met wintergroenten op open vuur.

Estée gaat met husky’s op avontuur. In de winterse buitenlucht bereidt ze een rustieke wintergroentensoep met Finse kaas.

Roberta gaat ijsvissen en kookt met de vangst. Ze laat je zien hoe je zelfgemaakte papardelle met warmgerookte forel en dille kunt maken.

Danny houdt niet alleen van de Indische keuken maar ook van snelle auto’s. Op zoek naar inspiratie voor lekkere Winterkost krijgt hij de kans te racen met een pro. Voor hem maakt hij Scandinavische babi pangang op Fins brood.

Angélique neemt je mee naar de oorspronkelijke smaken en gaat op pad met een survivalspecialist. Geïnspireerd op de Lapse sauna laat ze zien hoe je op steen gegaarde regenboogforel maakt met een heerlijke salade en crunch van roggebrood.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker