De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

moskovische tulband

Verwarm de oven voor op 175°C. Wel de krenten en rozijnen circa 10 minuten in lauw water. Zeef de bloem met het maïszetmeel en een mespuntje zout. Snijd de boter in zeer kleine dobbelsteentjes van 5 millimeter en meng door de bloem.

60 MIN
Moskovische tulband

Een recept van

Bereidingswijze

Citroensuiker
Rasp de schil van de citroenen. Meng met de suiker en laat een hele nacht staan.

Moskovische tulband
Verwarm de oven voor op 175°C. Wel de krenten en rozijnen circa 10 minuten in lauw water. Zeef de bloem met het maïszetmeel en een mespuntje zout. Snijd de boter in zeer kleine dobbelsteentjes van 5 millimeter en meng door de bloem. Doe de bloem met de boter in een kom en zet even in de koelkast. Klop de eiwitten op met een mespuntje zout en voeg beetje bij beetje de helft van de suiker toe. Klop de eidooiers met citroensuiker en de rest van de suiker tot het bijna wit is. Spatel de eidooiers door het eiwitschuim en voeg het bloemmengsel toe. Spatel als laatste de gewelde rozijnen en krenten erdoor. Vet de tulband in en bestuif met bloem, schep het beslag erin en bak de tulband in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Los de tulband en bestrijk met geklaarde boter. Plaats de vorm terug over de tulband en laat afkoelen. Bestrooi na het afkoelen met poedersuiker voor het serveren.

Boter klaren
Smelt de boter in een pannetje en giet het daarna voorzichtig in een schaaltje. De witte delen die bij het smelten zijn ontstaan, blijven achter in het pannetje en de boter is nu klaar voor gebruik.

Bakliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Hollandse Bakkers. Verschillende  bakkers laten zien hoe je hun favoriete lekkernijen zelf thuis in een handomdraai op tafel kan zetten.

Gedurende het programma maakt de kijker wekelijks kennis met één van de acht bakkers die hun  favoriete gerecht maken. 24Kitchen trekt daar een blik vol talent voor open. Zo zijn Menno de Koning en Sarena Solari, recente winnaars van Heel Holland Bakt, te zien. Maar ook professionals zoals Job van Berkel van patisserie Tout, Kees Raat van Metropolitan, Issa Niemeijer van de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer en Cees Holtkamp, de beroemde patissier en schrijver van bakboeken. Danny Jansen, vast gezicht en chef van 24Kitchen, bakt al jaren achter de schermen en toont in dit programma zijn kunsten aan de kijker.  

Hidde de Brabander, die zijn sporen heeft verdiend in de banketbakkerij en gastronomie en eigenaar van patisserie Dreams of Magnolia: “Voor de taart die ik maak in ‘Hollandse Bakkers’ gebruik ik een nieuwe techniek die uniek is en ontwikkeld in Frankrijk. Om op deze manier mijn kennis te mogen delen is voor mij geweldig”.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker