Makkelijke goulash

197
Makkelijk
Makkelijke goulash

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Pel en snijd anderhalve ui in stukken.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit voor de goulash een scheutje olie in een braadpan en rul het gehakt. Voeg de gesnipperde uien, knoflook en het paprikapoeder toe en bak 5 minuten mee. Voeg de paprika’s toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de tomatenpuree en het water met de bouillonblokjes toe, roer goed door en laat het geheel circa 15 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Maak de haricots verts schoon en kook ze circa 7 minuten.
  • Pel en snijd de resterende ui in dunne halve ringen.
  • Giet de haricots verts af en spoel koud onder water. Meng voor de salade de haricots verts met veldsla, ui en een scheutje olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Schep de rijst in een kopje en druk heel goed aan. Zet het kopje omgekeerd op bord en trek het kopje heel voorzichtig omhoog zodat er een mooi torentje rijst op bord staat. Schep de goulash en de salade erbij.

Ingredienten

4
Personen

Makkelijke goulash

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 3 paprika's
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 400 g rundergehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el bloem
  • 70 g tomatenpuree
  • 750 ml water
  • 1.5 runderbouillonblokje
  • 200 g haricots verts
  • 75 g veldsla
  • olijfolie extra vierge
Makkelijke goulash
Geef je waardering
197