De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mac & cheese met langoustine 

Zelf mac & cheese maken? Chef Perry deelt zijn recept voor het lekkerste zelfgemaakte mac & cheese in het programma Guilty Pleasures.

60 min kooktijd
Mac 'n Cheese met langoustine

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Met dit recept voor mac & cheese pak ik helemaal uit! Dat doe ik speciaal voor mijn gast, radio-dj Barry Paf. Ik serveer de mac & cheese met langoustines en een zelfgemaakte romige saus. Ik gebruik verschillende soorten kaas voor dit gerecht. Zo krijgt deze mac & cheese een bijzonder lekkere smaak."

Meer Guilty Pleasures uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Mac & Cheese: Langoustine

  1. Spoel de langoustine af onder de kraan. Pel de langoustine en verwijder het darmkanaal. Bewaar de schalen en koppen voor de saus. Bestrooi met wat peper en zout. Houd 8 gepelde langoustines apart en snijd de rest van de langoustines in drieën. 

  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de stukjes langoustine kort aan.

  3. Kwast de 8 hele langoustine in met wat olie en schroei dicht met de brander. Besprenkel met wat peper en zout. 

Mac & Cheese: Langoustinesaus

  1. Verhit een pan en voeg de koppen en schalen van de langoustine toe en fruit aan. Voeg de tomatenpuree toe en verhit een paar minuten. Schenk tot slot de champagne en wat water erbij totdat de koppen en schalen net onder staan.

  2. Kook in totdat het mengsel wat dikker is geworden. Giet dan het mengsel door een zeef. Doe terug in de pan. Voeg de boter toe en monteer af tot een egale saus.

Mac & Cheese

  1. Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Snipper de sjalot en de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote pan en fruit de sjalot, knoflook en tijm. Voeg de bloem toe en bak mee. Blijf goed roeren en zodra het naar koekjesdeeg ruikt.  

  3. Voeg dan de champagne toe. Schenk al roerende de helft van de room, fontina, gruyère en Parmezaanse kaas toe. Blijf goed roeren en schenk er nog wat room bij. Breng op smaak met mosterd en nootmuskaat.

  4. Giet de macaroni bij het kaasmengsel. Voeg de mascarpone en stukjes langoustine toe aan de pan en meng door.

  5. Verkruimel de truffelchips met je handen. Smeer de saus over de hele gebrande langoustines.  

  6. Schep de macaroni in een serveerring op een bord. Garneer met wat verkruimelde truffelchips. Leg daar tot slot de dichtgeschroeide langoustines op en schep wat langoustinesaus over de mac & cheese. 

Welke kaas gebruik je voor mac & cheese?

"Zelfgemaakte mac & cheese is het lekkerst met fontina, gruyere én Parmezaan. Ik gebruik deze drie kazen omdat ze een licht pittig tintje hebben én ze smelten ook heel goed. De perfecte redenen om ze gebruiken voor je mac & cheese."

Miniatuur

Wat serveer ik bij mac & cheese?

"Met dit recept pak ik uit! Daarom serveer ik de mac & cheese met langoustines en een zelfgemaakte saus. Het zilte van het schaaldier is een heerlijke tegenhanger bij dit romige gerecht."

Langoustine

Hoe maak je mac & cheese extra romig?

"Dit doe ik door eerst een roux te maken met boter en bloem. Dan meng ik mascarpone door de pan vlak voordat ik het ga serveren. Door dit ingrediënt toe te voegen weet ik zeker dat de mac & cheese extra romig wordt."

Mac 'n Cheese met langoustine

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker