Mac & Cheese: Langoustine
-
Spoel de langoustine af onder de kraan. Pel de langoustine en verwijder het darmkanaal. Bewaar de schalen en koppen voor de saus. Bestrooi met wat peper en zout. Houd 8 gepelde langoustines apart en snijd de rest van de langoustines in drieën.
-
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de stukjes langoustine kort aan.
-
Kwast de 8 hele langoustine in met wat olie en schroei dicht met de brander. Besprenkel met wat peper en zout.
Mac & Cheese: Langoustinesaus
-
Verhit een pan en voeg de koppen en schalen van de langoustine toe en fruit aan. Voeg de tomatenpuree toe en verhit een paar minuten. Schenk tot slot de champagne en wat water erbij totdat de koppen en schalen net onder staan.
-
Kook in totdat het mengsel wat dikker is geworden. Giet dan het mengsel door een zeef. Doe terug in de pan. Voeg de boter toe en monteer af tot een egale saus.
Mac & Cheese
-
Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snipper de sjalot en de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote pan en fruit de sjalot, knoflook en tijm. Voeg de bloem toe en bak mee. Blijf goed roeren en zodra het naar koekjesdeeg ruikt.
-
Voeg dan de champagne toe. Schenk al roerende de helft van de room, fontina, gruyère en Parmezaanse kaas toe. Blijf goed roeren en schenk er nog wat room bij. Breng op smaak met mosterd en nootmuskaat.
-
Giet de macaroni bij het kaasmengsel. Voeg de mascarpone en stukjes langoustine toe aan de pan en meng door.
-
Verkruimel de truffelchips met je handen. Smeer de saus over de hele gebrande langoustines.
-
Schep de macaroni in een serveerring op een bord. Garneer met wat verkruimelde truffelchips. Leg daar tot slot de dichtgeschroeide langoustines op en schep wat langoustinesaus over de mac & cheese.
0 reacties