De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip uit de chinese kleipot met groentepickles

30 min kooktijd
Kip uit de Chinese kleipot met groentepickles

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Chinese groentepickles
Pel de sjalotten. Pel de knoflook en verwijder de kern van de knoflook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Schil de wortels, maak er met een canneleermesje een bloemmotief in en snijd de wortels in dunne plakjes. Verwijder het groen van de radijsjes en halveer de radijsjes. Meng de groente en het zout met elkaar. Laat circa 30 minuten staan, zodat het vocht uit de groente trekt.
Was de groente kort in koud water en maak ze droog in de sladroger of tussen een theedoek. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne halve ringen. Voeg de peper toe aan de groente en schep alles in een gesteriliseerde afsluitbare weckpot.
Breng in een pan het water, suiker en rijstazijn aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en schenk vervolgens over de groente in de weckpot. Druk de groente onder het vocht en sluit de weckpot af. Laat circa 2 tot 3 dagen marineren. De groentepickles zijn in de kast/koelkast circa 3 weken houdbaar.

Tip: De pickles zijn ook lekker voor bij de borrel. Gebruik wel altijd schoon gereedschap om de groente uit de pot te halen.

Chinese kleipot voorbereiden
Laat de kleipot circa één nacht in een bak met water weken, dit om barsten te voorkomen.

Marinade
Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar en laat de kippendijen circa 20 minuten marineren.

Kip uit de Chinese kleipot
Schil en snijd de gember in dunne repen. Snijd de bosuitjes in ringen en houd het groen apart om te garneren. Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de gember, knoflook, sjalotten en het wit van de bosuitjes circa 3 minuten. Voeg de kippendijen toe en bak rondom goudbruin.
Pel en snijd de rode ui in parten. Schep de groente en kip uit de wok en veeg de wok schoon met keukenpapier. Verhit opnieuw een scheut olie in de wok en roerbak de ui kort. Schep de gewokte groente en kip terug in de wok en blus af met het water. Schep alles vanuit de wok in de kleipot. Zet de kleipot op een gasfornuispit en kook de kip in circa 15 minuten gaar.

Serveren
Garneer de kip met het groen van de bosuitjes en serveer met de groentepickles.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker