Indiase spekbonen met kip tandoori

22
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Kip tandoori
Snijd de kippenpoten in. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng in een kom de knoflook, yoghurt, gemberpoeder, komijnpoeder en de garam masala. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de kippenpoten erdoor en laat de kippenpoten een nacht marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de kippenpoten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kippenpoten in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Basmatirijst
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pluk en hak de koriander fijn en meng de helft door de rijst.

Indiase spekbonen
Verwijder de uiteindes van de spekbonen en snijd de spekbonen in schuine grove stukken. Pel en snipper de uien grof. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien en de kurkuma circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en de currypasta toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de spekbonen toe en bak circa 5 minuten. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat circa 4 minuten koken. Roer de yoghurt erdoor en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de rijst over borden. Verdeel de Indiase spekbonen over de rijst en leg de kip tandoori er tegenaan. Strooi de resterende koriander eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Kip tandoori

  • 4 kippenpoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml magere yoghurt
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el garam masala

Basmatirijst

  • 300 g basmatirijst
  • 1 bosje koriander

Indiase spekbonen

  • 500 g spekbonen
  • 2 uien
  • zonnebloemolie
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el groene currypasta
  • 100 ml kokosmelk
  • 75 ml yoghurt

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
22