Stap 1:
Snijd de kippenpoten in. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook, yoghurt, gemberpoeder, komijnpoeder en de garam masala in een kom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 2:
Meng de kippenpoten door het yoghurtmengsel en laat de kippenpoten een nacht marineren in de koelkast.
Stap 3:
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Verdeel de kippenpoten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kippenpoten in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Stap 4:
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pluk en hak de koriander fijn en meng de helft door de rijst.
Stap 5:
Verwijder de uiteindes van de spekbonen en snijd de spekbonen in schuine grove stukken. Pel en snipper de uien grof.
Stap 6:
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien en de kurkuma circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en de currypasta toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de spekbonen toe en bak circa 5 minuten. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat circa 4 minuten koken. Roer de yoghurt erdoor en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Kip tandoori serveren
Verdeel de rijst over borden. Verdeel de Indiase spekbonen over de rijst en leg de kip tandoori er tegenaan. Strooi de resterende koriander eroverheen.
Kip tandoori variaties
Wil je de kip tandoori eens anders eten, maar dan ook eens de kip tandoori wraps van de bbq. Heb je kip tandoori over, dan kun je ze natuurlijk ook naar dit recept in een wrap rollen. Ook lekker is de Indiase linzencurry met tandoorikip en snelle naan.
0 reacties