Indiase broccolisoep

19
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook, komijnpoeder, kerriepoeder en kurkuma circa 2 minuten.
  • Voeg de broccoli en de kikkererwten toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat het geheel in circa 10 minuten gaar koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Bak de naanbroden in de oven in circa 9 minuten krokant.
  • Verdeel de Indiase broccolisoep over soepkommen en serveer het brood ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Indiase broccolisoep

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 grote stronk broccoli
  • 400 g kikkererwten
  • 1 l water
  • 1.5 groentebouillonblokje
  • 2 naanbroden

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
19