De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Île Flottante

Île Flottante, ook wel sneeuweieren genoemd, is een klassiek nagerecht uit de Franse keuken. Dit dessert kan vandaag nog van jou zijn!

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Île Flottante

Bereidingswijze

Île flottante

Splits de eieren. Rasp en pers de citroen. Klop de eiwitten stijf, voeg langzaam al mixend de 175 g suiker toe. Voeg ook sap en rasp van de citroen toe. Mix tot een mooie schuimige massa.

Meng de eidooiers met 100 g suiker in een kom. Snijd de vanillestokjes overlangs open en schraap het merg er met een mesje uit. Doe het merg met de vanillestokken, de melk en slagroom in een pan en verwarm tot net onder het kookpunt.

Vorm met twee eetlepels schuimpjes van het eiwitschuim en pocheer deze om en om circa 1 minuut aan iedere kant in de melk. Haal ze er daarna uit en laat uitlekken op een bord.

Schenk de warme melk al roerend op het eidooiermengsel. Giet dit terug in de pan en blijf roeren tot het mengsel 83 °C is. Giet het daarna terug in de kom en dek af met plastic folie tot het is afgekoeld. Bewaar in de koelkast.
 

Karamelsaus

Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Voeg de boter en room toe en laat al roerend oplossen. Voeg tot slot het water en een snuf fleur de sel toe.

Serveren

Serveer de crème anglaise (vanillesaus) in een diep bord. Leg daar het gepocheerde eiwitschuim in. Garneer de île flottante met frambozen, karamelsaus en pistachenootjes.

TIP: Saus snel afkoelen? Plaats de kom met saus in een bak ijswater of water met koelelementen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.