Zuurkool
Was de zuurkool en breng hem met de witte wijn, boter, laurierblaadjes en gembersiroop aan de kook. Laat circa 1,5 uur op lage temperatuur stoven en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stoofperen
Schil de peren en breng ze met rode wijn, het kaneelstokje en de suiker aan de kook. Kook de peren op laag vuur in circa 20 minuten gaar.
Hert
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit een scheut olie in een pan en braad het vlees om en om bruin. Breng op smaak met zout en peper. Gaar het vlees in de oven tot een kerntemperatuur van 57 ºC.
Vanilleportsaus
Breng de wildfond, port, vanillestokje en de steranijs aan de kook. Kook tot twee derde in en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de zuurkool over borden. Trancheer de hertenrackfilet en serveer hem op de zuurkool. Schenk de vanilleportsaus er over en serveer de peertjes erbij.
Wijntip: Rood, zwoel en rijp
Rood, zwoel en rijp is hier het devies. Een shiraz uit Australië bijvoorbeeld! Of een wijn van de Cabernet Sauvignon druif uit Chili of Californië. Liever een Europese klassieker? Dan is spaans rood van de Temperanillo druif een goede tafelgenoot. Liefst één die een houtlagering heeft gehad: reserva of gran reserva.
0 reacties