Bereiding
Kook de orzo in een pan met water en een beetje zout in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en breng op smaak met een scheut olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.
Pel de uien en snipper 1 ui. Halveer de andere ui, snijd in halve ringen en zet apart. Pel de knoflook en snijd fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Hak de dille fijn.
Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de gesnipperde ui met de knoflook. Voeg de garnalen toe en bak ze op middelhoog vuur roze en gaar. Blus af met Pernod en een half blik tomatenblokjes. Rasp de helft van de schil van de citroen erover en pers het sap uit. Voeg de helft van het sap toe aan de pan, houd de rest apart. Verbrokkel de helft van de feta door de saus. Snijd de andere helft van de feta in blokjes en zet apart. Voeg de helft van de dille toe aan de saus en breng op smaak met versgemalen peper.
Snijd de tomaten in parten. Snijd de komkommer in plakken. Meng voor de Griekse salade de partjes tomaten met komkommer, ui, blokjes feta en fijngehakte dille. Breng op smaak met olijfolie en citroensap, een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Schep de Griekse stijl garnalen in tomatensaus op een bord met de orzo en serveer er de salade bij.
0 reacties