De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

couscoussalade met harissa-makreel

20 min kooktijd
Couscoussalade met harissa-makreel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Couscoussalade

  • Breng een pan met het water en het bouillonblokje aan de kook.
  • Strooi de couscous in een grote kom, schenk de bouillon erop en dek af met een bord. Laat de couscous circa 10 minuten wellen. Roer los met een vork.
  • Was de andijvie en snijd de andijvie in dunne repen.
  • Snijd de dadels fijn.
  • Haal de pitjes uit de granaatappel.
  • Meng de dadels, de andijvie en de granaatappelpitjes door de couscous.

Harissa-makreel

  • Meng in een kom de olie met de harrisa.
  • Haal het vel van de makreel, pluk het visvlees en meng door de harissa-olie

Ras el hanout-tzatziki

    • Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en ras el hanout circa 2 minuten. Laat afkoelen. 
    • Rasp de komkommer fijn en knijp met je handen een beetje van het vocht eruit.
    • Meng in een kom de komkommer met de Griekse yoghurt en meng de ras el hanout met knoflook erdoor.

    Serveren

    • Verdeel de couscoussalade over borden en verdeel daarover de harrisa-makreel. Serveer met een schep ras el hanout-tzatziki.

    Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

    Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

    Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

     

    Miniatuurvoorbeeld

    Laat weten wat je van dit recept vindt

    Reacties op het recept

    0 reacties

    Ook lekker