Couscoussalade
- Breng een pan met het water en het bouillonblokje aan de kook.
- Strooi de couscous in een grote kom, schenk de bouillon erop en dek af met een bord. Laat de couscous circa 10 minuten wellen. Roer los met een vork.
- Was de andijvie en snijd de andijvie in dunne repen.
- Snijd de dadels fijn.
- Haal de pitjes uit de granaatappel.
- Meng de dadels, de andijvie en de granaatappelpitjes door de couscous.
Harissa-makreel
- Meng in een kom de olie met de harrisa.
- Haal het vel van de makreel, pluk het visvlees en meng door de harissa-olie
Ras el hanout-tzatziki
- Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en ras el hanout circa 2 minuten. Laat afkoelen.
- Rasp de komkommer fijn en knijp met je handen een beetje van het vocht eruit.
- Meng in een kom de komkommer met de Griekse yoghurt en meng de ras el hanout met knoflook erdoor.
Serveren
- Verdeel de couscoussalade over borden en verdeel daarover de harrisa-makreel. Serveer met een schep ras el hanout-tzatziki.
0 reacties