Couscoussalade met harissa-makreel

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Couscoussalade

  • Breng een pan met het water en het bouillonblokje aan de kook.
  • Strooi de couscous in een grote kom, schenk de bouillon erop en dek af met een bord. Laat de couscous circa 10 minuten wellen. Roer los met een vork.
  • Was de andijvie en snijd de andijvie in dunne repen.
  • Snijd de dadels fijn.
  • Haal de pitjes uit de granaatappel.
  • Meng de dadels, de andijvie en de granaatappelpitjes door de couscous.

Harissa-makreel

  • Meng in een kom de olie met de harrisa.
  • Haal het vel van de makreel, pluk het visvlees en meng door de harissa-olie

Ras el hanout-tzatziki

    • Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en ras el hanout circa 2 minuten. Laat afkoelen. 
    • Rasp de komkommer fijn en knijp met je handen een beetje van het vocht eruit.
    • Meng in een kom de komkommer met de Griekse yoghurt en meng de ras el hanout met knoflook erdoor.

    Serveren

    • Verdeel de couscoussalade over borden en verdeel daarover de harrisa-makreel. Serveer met een schep ras el hanout-tzatziki.

    Ingredienten

    4
    Personen

    Couscoussalade

    • 500 ml groentebouillon
    • 1 groentebouillonblokje
    • 300 g couscous
    • 1 krop andijvie
    • 100 g dadels zonder pit
    • 1 granaatappel

    Harissa-makreel

    • 200 ml olijfolie extra vergine
    • 1 el harissa
    • 4 gerookte makreelfilets

    Ras el hanout-tzatziki

    • 2 teentjes knoflook
    • olijfolie om in te bakken
    • 2 tl ras el hanout
    • 1 komkommer
    • 150 ml Griekse yoghurt

    Extra nodig:

    • rasp
    Geef je waardering
    0