Een typisch Gouds koekje! Bakker Ton deelt het recept uit het handgeschreven bakboek van zijn vader.

Rudolph van Veen

Ingredienten

25
Porties

  • 1 citroen
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 200 g boter
  • 2 el melk
  • 1 mespunt zout
  • 250 g bloem
  • kristalsuiker voor garnering

Extra nodig

  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Stap 1:
Rasp de schil van de citroen. Meng de basterdsuiker, boter, melk, citroenrasp en het zout. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.

Stap 2:
Rol het deeg tot een pil van 3,5 centimeter doorsnede. Dek af met plasticfolie en laat het deeg circa een half uur rusten in de koelkast.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol de deeg pil door de kristalsuiker. Snijd de pil in plakjes van circa 1 centimeter dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

13
Goudse Moppen
Goudse Moppen (verticaal)