De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gewokte aubergine en knoflookgarnalen

Dit recept voor gewokte aubergine met knoflookgarnalen is snel klaar en makkelijk te maken. De aubergine neemt de smaken in de pan goed op, waardoor alles samen een heerlijke wokschotel wordt.

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gewokte aubergine en knoflookgarnalen

Een recept van

  • Eveline Wu

    Eveline Wu
  • Geneal Harreman

    Geneal Harreman 24Kitchen de Brigade

"Voeg een scheutje sesamolie toe aan de knoflookolie voor een extra nootachtige smaak!"

Bereidingswijze

Knoflookolie

  1. Pel en pers de knoflooktenen boven een kommetje. 

  2. Verwarm de olie in een steelpan. Voeg de knoflook toe en verwarm tot de knoflook lichtbruin kleurt.  

  3. Doe de knoflookolie in een luchtdichte pot en gebruik in verschillende (Chinese) gerechten. 

Gewokte aubergine met kousenband

  1. Snijd de aubergines in driehoeken door ze te snijden en dan iedere keer te draaien. Snijd of knip de kousenband in stukken van 5 centimeter.

  2. Breng een pan water aan de kook en blancheer de aubergines en kousenband 1 minuut. Schep uit de pan en laat uitlekken. 

  3. Verhit een wok op middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels knoflookolie, de aubergines en kousenband toe en roerbak 1-2 minuten. 

  4. Breng op smaak met de paddenstoelen-sojasaus en oestersaus.

Gestoomde knoflookgarnalen met glasnoedels

  1. Week de glasnoedels 5-7 minuten in een kom met heet water tot ze zacht zijn. Giet af en leg in een schaal of bord met opstaande rand (moet passen in soeppan/stoommand).  

  2. Verwarm in een steelpan 3 eetlepels knoflookolie met sojasaus, oestersaus en een scheutje water. Laat 2 minuten koken en haal van het vuur.  

  3. Spoel de garnalen af. Knip of snijd ze aan de rugzijde open tot bijna door (vlinderen) en verwijder het darmkanaal. Laat de staart eraan zitten en leg ze met de opengesneden binnenkant naar boven op de glasnoedels (plaats ze op een rij). 

  4. Plaats een kommetje/rekje in de soeppan en schenk er een laag water in (de bovenkant van het kommetje/rekje moet droog blijven). Zet de pan op het vuur.

  5. Lepel de knoflooksaus royaal over de garnalen en plaats de schaal in de soeppan op het kommetje/rekje.  

  6. Dek de pan af en stoom het de noedels en garnalen voor zo’n 5 minuten, tot de garnalen roze en gaar zijn. 

  7. Hak de lente-ui, snijd de peper in ringetjes en strooi over het gerecht.  

  8. Verhit in een steelpan 3 eetlepels zonnebloemolie en schenk over het de knoflookgarnalen en noedels, zodat de lente-ui en peper gaan sissen. Serveer direct met de aubergine en kousenband. 

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.